top of page

Het tijdstip wordt later bepaald

|

Koningsteen vzw

The Deep Dive - Padma 5-daagse

Voel je dat je lichaam bepaalde spanningen en emoties vasthoudt? Wil je na een belastende periode of gebeurtenissen aan de slag met de fysieke weerslag daarvan op je lijf? Wil je graag meer écht contact met je lichaam, emoties en energie?

The Deep Dive - Padma 5-daagse
The Deep Dive - Padma 5-daagse

Praktische info

Het tijdstip wordt later bepaald

Koningsteen vzw, 1880 Kapelle-op-den-Bos, Belgium

Inhoud

Soms gaat er een deel van onszelf verloren... door een intens verlies, een moeilijke periode, gebeurtenissen die een impact nalaten, de omgeving waarin je opgroeide.

We hebben vaak al vroeg geleerd om bepaalde gevoelens te blokkeren, te onderdrukken of te ontkennen. Dit mechanisme is vaak nodig om je staande te houden in je thuis- of werksituatie.

Het staat volledig jezelf zijn in de weg. We durven vaak het risico niet (meer) nemen om onze echte gevoelens te voelen en te tonen. Dit leidt tot leven op automatische piloot, volgens oude patronen die ons tegen pijn beschermen en ons tegelijk belemmeren en speelsheid en vreugde uitdoven.

Als volwassene word je je daar op een gegeven moment bewust van doordat je ervaart dat je

 • niet de relaties opbouwt die je eigenlijk zou willen...
 • te weinig voldoening haalt uit de dingen die je doet...
 • steeds meer uitgeput geraakt...
 • precies steeds verder weg van je intuïtie en eigen identiteit beweegt.

Je intuïtie en eigen identiteit is verstopt achter je mechanismen om emoties onderdrukt te houden.

Ons lichaam heeft slimme automatische reacties daarvoor, en zet de spanning en energie vast in ons lichaam.

Indien we niet in staat zijn de energie te ontladen, komt deze vast te zitten in het lichaam. Hierdoor lopen we letterlijk 'vast', niet alleen fysiek maar ook in onze gedachten én onze emoties. We verliezen de vrijheid om ons échte leven te leiden, keuzes te maken en richting kiezen.

Onze deep dive - 5 daagse richt zich op het reguleren van deze opgeslagen energie in het lichaam zodat er terug vrijheid in bewegen en voelen kan ontstaan.

INHOUD

We bieden een diepe reis aan doorheen de spanningsgebieden in je lichaam, de zones waar doorheen de jaren energie opgeslagen en vastgehouden wordt.  We werken stap voor stap met spanningen rond de ogen en het hoofd, de keel, hartstreek, de buik en het bekken.

We doen dit aan de hand van de 6 fundamenten van biodynamisch ademwerk en traumarelease (BBTRS®). Deze elementen zijn:

 • Adem
 • Beweging
 • Klank
 • Meditatie
 • Emotie / Expressie
 • Aanraking

De combinatie van deze elementen helpt je om dichter bij de wijsheid van je lichaam te komen, je felt sense verder te ontwikkelen, en jezelf te ontmoeten daarin.

Het doel is diepe kernspanning voorzichtig leren loslaten zonder je systeem te overweldigen en een groter gevoel van veiligheid te creëren.

Je leert je zenuwstelsel zelf te reguleren in tijden van stress en spanning.

Dit alles laat de energie in je lichaam weer stromen en maakt je krachtiger om je eigen identiteit in de wereld te zetten.

PRACTISCH

Data: 24/04/2022 vanaf 18u. tot 29/04/2022 14u.

Locatie: Koningsteen, Kapelle-op-den-Bos

Prijs:

 • 600 euro voor de begeleiding, 5-daagse programma en benodigdheden
 • 440 euro voor de overnachtingen (in een gedeelde kamer) en vegetarische maaltijden (een single kamer is mogelijk mits een supplement van 20 euro / nacht)
 • excl. BTW

​We werken met een groep van maximaal 12 personen zodat we voldoende ruimte en aandacht hebben voor ieder zijn individuele proces. ​Na inschrijving nodigen we je uit voor een verbindend gesprek als voorbereiding op deze 5 dagen.

We respecteren de Covid-maatregelen die gelden op het moment dat de 5-daagse  doorgaan.

Deel dit evenement

bottom of page