top of page

vr 01 mrt

|

Monk-e

Voor leiders en begeleiders (dag)

Wil je - op een ervaringsgerichte manier kennis maken met de zes elementen van biodynamisch ademwerk? - ruimte maken voor je belangrijkste 'tool' in je werk als coach, hulpverlener nl. je lichaam? - een dag voor jezelf zorgen en spanning losser maken?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Voor leiders en begeleiders (dag)
Voor leiders en begeleiders (dag)

Praktische info

01 mrt 2024, 09:30 – 16:30

Monk-e, Oude Kuringerbaan 93, 3500 Hasselt, België

Inhoud

"Om ruimte te bieden aan de emoties en intense ervaringen van anderen,  moet je eerst ruimte maken in je eigen lichaam voor deze sensaties."

Deze dag maakt je vermogen om in het hier en nu bij intense emoties te blijven groter.

Juist wat je nodig hebt als je op de één of andere manier mensen of groepen ondersteunt in hun groeiproces.

Wil je in je eigen groeproces als hulpverlener, leider of coach je capaciteit voor holding space verruimen?

Dat doe je door stap voor stap aanwezig leren blijven bij intensiteit (vreugde, verdriet, pijn, angst, walging,...) en dit start bij onze eigen ervaring, in ons eigen lichaam.

Achtergrond info

We hebben vaak al vroeg geleerd om bepaalde gevoelens te blokkeren, te onderdrukken of te ontkennen. Dit mechanisme is vaak nodig om ons staande te houden in onze thuis- of werksituatie. We durven vaak het risico niet (meer) nemen om onze echte gevoelens te voelen en te tonen. Dit leidt tot leven op automatische piloot, volgens oude patronen die ons tegen pijn beschermen en ons tegelijk belemmeren en speelsheid en vreugde uitdoven.

W. Reich stelde vast dat, als we emoties en de energie die daaraan verbonden is niet kunnen uiten, deze energie wordt vastgehouden in ons lichaam. Hij beschreef 7 spanningsriemen in ons lichaam. Dit zijn gebieden waar spanning vastgehouden wordt als gevolg van het niet uitdrukken van verdriet, kwaadheid, frustratie, angst…. Hierdoor lopen we letterlijk 'vast', niet alleen fysiek maar ook in onze gedachten én onze emoties. We verliezen de vrijheid om ons échte leven te leiden, lief te hebben, keuzes te maken en richting kiezen.

Door diep verbonden te ademen, krijgt je lichaam terug contact met zijn eigen wijsheid. De plekken in je lichaam waar energie en spanning vastzitten, worden voelbaar. Tegelijk wordt je lichaam uitgedaagd om deze spanning en energie terug los te maken door beweging, expressie, trillingen. Dan dicht bij jezelf blijven en alle sensaties en emoties toelaten, maakt je vrijer en laat de energie in je lichaam terug stromen.

Wat kan je verwachten?

De 6 elementen van Biodynamisch ademwerk en traumarelease staan centraal deze dag: adem, beweging, geluid,  aanraking, expressie en meditatie.

Er is eerst ruimte om rustig aan te komen, je eigen plek te vinden. De meditaties die we gebruiken verbinden je met je lichaamsgewaarzijn, met wat er hier en nu voelbaar is in je lichaam.

Elke Padma-dag nemen we een bepaald element en spanningsriem van ons lichaam eruit waarrond de oefeningen opgebouwd worden. Dit is afhankelijk van de thema's die leven in de groep. We doen lichaamsgerichte oefeningen die deze thema's en spanningsgebieden in ons lichaam verkennen.

Daarna leiden we een eerste ademsessie is. Je ervaart dan hoe je de energie / spanning kan opbouwen in je lichaam en terug kan afbouwen. We leren je pendelen tussen een bepaalde mate van gemak en ongemak, rust en onrust. Je veerkracht verhogen is leren bewegen van het ene naar het andere, zonder vast te komen zitten in een van de twee.

Na een lichte maaltijd en wat tijd buiten, starten we terug met een lichaamsgerichte meditatie en oefeningen. Daarna gaan we de tweede ademsessie in, waarin we je verder begeleiden in het rustig opbouwen van de energie in je lichaam en helpen we je om vastgehouden spanning los te laten en uit te drukken.

Daarna is er voldoende tijd om al je ervaringen te integreren.

Waar?

Monk-e

Oude Kuringerbaan 93

Hasselt

Ontvangst: 9u30, start tegen 9u45

Einde tussen 16u30/17u

maximum 10 deelnemers.

Voor wie?

Tijdens deze dag richten we ons op leiders, hulpverleners en coaches. We weten zelf hoe belangrijk ons eigen lichaam is in de begeleidingen, de trajecten die we gaan met mensen. Leren hoe we gewaar kunnen worden van emoties, spanningen in ons lichaam is daarbij enorm belangrijk.

We willen jullie tijdens deze dag in contact brengen met emoties en spanningen die vastzitten in je lichaam. Tegelijk is biodynamisch ademwerk een zeer efficiënte manier om deze energie die vastzit, terug los te kunnen maken. We vergroten onze eigen veerkracht en emotionele beweeglijkheid ermee, wat ons in ons beroep alleen maar ten goede komt.

Kostprijs?

195 euro (begeleiding, drank, versnaperingen, lichte lunch inbegrepen)

Begeleiding

Astrid Alders en Hans Hoegaerts, BBTRS practitioners

Deel dit evenement

bottom of page