top of page

di 28 mei

|

Land aan Zee

Voor leiders en begeleiders (dag)

Deze dag maakt je vermogen om in het hier en nu bij intense emoties te blijven groter. Juist wat je nodig hebt als je mensen of groepen wil ondersteunen in hun groeiproces. Stap voor stap aanwezig leren blijven bij pijn, intense emoties start bij jezelf, in je eigen lichaam.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Voor leiders en begeleiders (dag)
Voor leiders en begeleiders (dag)

Praktische info

1 andere datums

28 mei 2024 09:30 – 16:30

Land aan Zee, Meeldijk 11A, 4328 NE Burgh-Haamstede, Nederland

Inhoud

*Je kan maar ruimte geven aan emoties, intense ervaringen bij een ander, in de mate dat je daar in je eigen lichaam ruimte voor hebt kunnen maken*

Deze dag maakt je vermogen om in het hier en nu bij intense emoties te blijven groter.

Juist wat je nodig hebt als je op de een of andere manier mensen of groepen wil ondersteunen in hun groeiproces.

Wil je in je eigen groeproces als hulpverlener, coach je holding space verruimen?

Stap voor stap aanwezig leren blijven bij pijn, intensen emoties start bij onszelf, in ons eigen lichaam.

Achtergrond info

We hebben vaak al vroeg geleerd om bepaalde gevoelens te blokkeren, te onderdrukken of te ontkennen. Dit mechanisme is vaak nodig om ons staande te houden in onze thuis- of werksituatie. We durven vaak het risico niet (meer) nemen om onze echte gevoelens te voelen en te tonen. Dit leidt tot leven op automatische piloot, volgens oude patronen die ons tegen pijn beschermen en ons tegelijk belemmeren en speelsheid en vreugde uitdoven.

W. Reich stelde vast dat, als we emoties en de energie die daaraan verbonden is niet kunnen uiten, deze energie wordt vastgehouden in ons lichaam. Hij beschreef 7 spanningsriemen in ons lichaam. Dit zijn gebieden waar spanning vastgehouden wordt als gevolg van het niet uitdrukken van verdriet, kwaadheid, frustratie, angst…. Hierdoor lopen we letterlijk 'vast', niet alleen fysiek maar ook in onze gedachten én onze emoties. We verliezen de vrijheid om ons échte leven te leiden, lief te hebben, keuzes te maken en richting kiezen.

Door diep verbonden te ademen, krijgt je lichaam terug contact met zijn eigen wijsheid. De plekken in je lichaam waar energie en spanning vastzitten, worden voelbaar. Tegelijk wordt je lichaam uitgedaagd om deze spanning en energie terug los te maken door beweging, expressie, trillingen. Dan dicht bij jezelf blijven en alle sensaties en emoties toelaten, maakt je vrijer en laat de energie in je lichaam terug stromen.

"Even if you train to help others heal, you’ll see the first results in yourself."

Wat kan je verwachten?

De 6 elementen van Biodynamisch ademwerk en traumarelease staan centraal deze dag: adem, beweging, geluid,  aanraking, expressie en meditatie.

Er is eerst ruimte om rustig aan te komen, je eigen plekje te vinden. De meditaties die we gebruiken verbinden je met je lichaamsgewaarzijn, met wat er hier en nu voelbaar is in je lichaam.

Elke Padma-dag nemen we een bepaald element en spanningsriem van ons lichaam eruit waarrond de oefeningen opgebouwd worden. Dit is afhankelijk van de thema's die leven in de groep. We doen lichaamsgerichte oefeningen die deze thema's en spanningsgebieden in ons lichaam verkennen.

Daarna leiden we een eerste ademsessie is. Je ervaart dan hoe je de energie / spanning kan opbouwen in je lichaam en terug kan afbouwen. We leren je pendelen tussen een bepaalde mate van gemak en ongemak, rust en onrust. Je veerkracht verhogen is leren bewegen van het ene naar het andere, zonder vast te komen zitten in een van de twee.

Na een lichte maaltijd en wat tijd buiten, starten we terug met een lichaamsgerichte meditatie en oefeningen. Daarna gaan we de tweede ademsessie in, waarin we je verder begeleiden in het rustig opbouwen van de energie in je lichaam en helpen we je om vastgehouden spanning los te laten en uit te drukken.

Daarna is er voldoende tijd om al je ervaringen te integreren.

Waar?

Land aan zee

Stichting Land aan Zee Meeldijk 11a, 4328NE Burgh-Haamstede  Nederland

Ontvangst: 9u30, start tegen 9u45

Einde tussen 16u30/17u

maximum 10 deelnemers.

Voor wie?

Tijdens deze dag richten we ons op leiders en begeleiders. We weten zelf hoe belangrijk ons eigen lichaam is in de begeleidingen, de trajecten die we gaan met mensen. Leren hoe we gewaar kunnen worden van emoties, spanningen in ons lichaam is daarbij enorm belangrijk.

We willen jullie tijdens deze dag in contact brengen met emoties en spanningen die vastzitten in je lichaam. Tegelijk is biodynamisch ademwerk een zeer efficiënte manier om deze energie die vastzit, terug los te kunnen maken. We vergroten onze eigen veerkracht en emotionele beweeglijkheid ermee, wat ons in ons beroep alleen maar ten goede komt.

Kostprijs?

185 euro (begeleiding, drank, versnaperingen, lichte lunch inbegrepen)

Begeleiding

Astrid Alders en Hans Hoegaerts, BBTRS practitioners

Deel dit evenement

bottom of page