top of page
HvG_Y.jpeg

ADEM-meerdaagse

RECONNECT. RESET. RENEW.

Een unieke tweedaagse waarin je de mogelijkheid krijgt om aan de hand van ademwerk, oude patronen te doorwerken en los te laten.

 

Je komt tijdens deze tweedaagse thuis in je lichaam omdat het werk je een nieuw gevoel van veiligheid en vrijheid aanreikt.

Diepe connectie met jezelf en anderen is het resultaat van bewust en oordeelloos contact maken met je emoties.

INHOUD

Heb je al een deel van het pad in persoonlijke ontwikkeling afgelegd?

Heb je het gevoel dat je een diepere laag aan te raken hebt?

Ben je op zoek naar nieuwe manieren om je complete zelf te ervaren?

Ben je klaar om wat dieper te duiken, naar de kern waar het eigenlijk over gaat?

Het natuurlijk ritme van het leven is expansie en contractie, De eerste beweging waarin dit ritme vaak vast komt te zitten is onze ademhaling. Door het niet kunnen voelen en uiten van emoties, zet zich daar spanning vast… dat verstoort het ritme. Hierdoor lopen we letterlijk 'vast', niet alleen fysiek maar ook in onze gedachten én onze emoties. We houden krampachtig iets vast, we slagen er niet in om de golven van het leven door ons te laten stromen.

Het ritme verdwijnt.

Je hoort niet meer wat je hart wil.

We verliezen de vrijheid om ons échte leven te leiden, lief te hebben, keuzes te maken en richting te kiezen.

Diep verbonden durven ademen herconnecteert ons met expansie en contractie in ons leven. Het zorgt ervoor dat we terug contact kunnen maken met ons eigen unieke ritme en expressie. Je leert daardoor waar er 'bevroren' energie in je lichaam vastzit en hoe je die energie weer vrij kan maken. Door weer gebruik te kunnen maken van deze energie kan je vollediger leven, voelen en bewegen.

De basis van ons werk is Biodynamisch Ademwerk en Traumarelease (BBTRS) waarin adem, meditatie, beweging, aanraking, geluid, emotionele expressie centraal staan.

Tijdens de meerdaagse werken we zowel met ademwerk, als lichaams- en opstellingswerk om de blokkades in ons leven (werk, relaties, leven,...) tegemoet te gaan.

 

 

Voor wie?

Deze tweedaagse is voor zoekers, mensen die heel bewust een diepere laag in hun persoonlijk bewustzijn willen aanraken.

Heb je al een deel van het pad in persoonlijke ontwikkeling afgelegd? 

Heb je het gevoel dat je een diepere laag aan te raken hebt?  

Ben je op zoek naar nieuwe manieren om je complete zelf te ervaren?

 

Dan is deze tweedaagse iets voor jou!

 

 

Max 10 deelnemers.

PRAKTISCH

De data en alle nodige praktische info van onze meerdaagsen, vind je in onze kalender.

Felt Sense
Image by Darius Bashar

FELT SENSE

Eugene Gendlin was een filosoof en psycholoog die de term 'Felt Sense' in ons taalgebruik bracht. Hij beschrijft de term als volgt:

"Een felt sense is geen mentale ervaring, maar een fysieke. Een lichaamsgewaarzijn van een situatie, een persoon of gebeurtenis. Het is een innerlijk aura dat alles omvat wat je weet en voelt over een onderwerp op een bepaald moment. Het omvat het en communiceert het in één keer in plaats van detail per detail. Je kan het beschouwen als een smaak als je wil, of als een muzikaal akkoord dat een grote impact op je maakt, een groot rond onduidelijk gevoel.

Een felt sense toont zich niet in de vorm van gedachten, woorden of andere aparte eenheden, maar als een uniek (hoewel dikwijls raadselachtig en complex) lichaamsgewaarzijn." (1981, 32-33).

"Een felt sense is gewoonlijk niet gewoon daar. Het moet zich vormen. Je moet weten hoe je het zich kan laten vormen door aanwezig te zijn in je lichaam. Wanneer het opkomt, is het eerst vaag en onduidelijk. Maar door bepaalde stappen te nemen kan het in focus komen en veranderen.

Een felt sense is het lichaam zijn gewaarzijn van een specifieke situatie. Het is een lichaamsgewaarzijn met betekenis." (1981,10)

bottom of page