top of page
1661779296184.jpg

ADEMREIS
NAAR VRIJHEID IN ZIJN

  • Ben je bereid om een nieuwe relatie met je lichaam op te bouwen en je adem- en lichaamsbewustzijn te vergroten?
     

  • Ben je klaar om vrijheid te creëren op die plekken waar je nu vast zit?
     

  • Ben je klaar om fysieke en emotionele spanning te ontladen en te groeien naar een ander patroon om hiermee om te gaan?

INTRODUCTIE

Als mens zijn we geneigd om vast te houden aan het oude (oude gewoontes, gedachten, gedragingen, reacties), dat hebben wij zelf ook aan den lijve ondervonden.

Verandering vraagt moed en daarin willen we je ondersteunen.

 

Dit traject van 5 sessies biedt je een diepe ervaring, waarin we je meenemen in de 'belts of tension' uit Biodynamisch Ademwerk (BBTRS). Je leert contact maken met je lichaam; spanningen en emoties op te merken en deze spanning stap voor stap los te laten en uit te drukken.

the only impossible journey is the

one you never begin

"Deze reeks is echt helend geweest voor mij. Ik voel veel ongemak bij alles wat met het lichamelijke te maken heeft, maar ben blij dat ik daarin letterlijk heb doorgeademd. Ik durf meer te verbinden met anderen, meer gewoon voelen wat ik voel en dat uiten. Ik heb nog veel te leren en tegelijk durf ik verder op dit pad gaan. Ik vind het ongelofelijk waardevol.

Dank je wel! "

Leen

 

INHOUD

Je kan eerst een losse ademworkshop of een Padmadag volgen (zie kalender voor de data), als je het werk nog wil leren kennen. Of je kan je natuurlijk ook meteen engageren voor deze 5 sessies om wat dieper in dit werk te duiken.

Tijdens het traject werken we specifiek rond de verschillende spanningsgebieden in jouw lichaam. Meer informatie rond deze spanningsgebieden (Belts of tension) kan je hier vinden.

Sessie 1 : release tension around the ocular belt

Deze workshop is gericht op het doorvoelen en loslaten van spanning rond de ogen, oren, voorhoofd, schedel.

Emotioneel: Welke emoties hou je daar vast over dingen die je gezien of gehoord hebt? Welke blik (hoe er naar jou gekeken werd/wordt) ken je? Hoe kijk je naar jezelf en de wereld om je heen?  Durf je echt kijken en gezien worden?

 

 

Sessie 2 : release tension around oral & cervial belt

Deze workshop is gericht op het doorvoelen en loslaten van spanning rond de kaken, mond, kin, nek, tong, keel.

Emotioneel : In welke mate ben ik gewoon om alles te 'slikken'? Durf ik mijn 'geluid' maken? Kan ik uitdrukken wat ik ervaar? Welke emoties heb ik nooit kunnen uitdrukken? Durf ik mijn waarheid te uiten?

 

 

Sessie 3 : release tension around thoracic & diaphragmatic belt

Deze workshop is gericht op het doorvoelen en loslaten van spanning rond het hart, borstkas, schouders, longen, armen en diafragma.

Emotioneel: welke strategie heb ik ontworpen om mijn hart te beschermen? Hoe hou ik anderen op een afstand? In welke mate voel ik me geliefd en durf ik anderen graag zien?

 

 

Sessie 4 : release tension around abdominal belt

Deze workshop is gericht op het doorvoelen en loslaten van spanning rond de spieren/organen in de buik.

Emotioneel: welke emoties voel ik of blokkeer ik?  Kan ik plezier en verlangen toelaten?

 

 

Sessie 5 : release tension around pelvic belt

Deze workshop is gericht op het doorvoelen en loslaten van spanning rond de pelvis: genitaliën, bekken, heupen, billen, hamstrings, benen. Emotioneel: durf ik mijn seksuele/creatieve energie te laten stromen? Sta ik mezelf toe mijn plek in te nemen?

De sessies duren 180 minuten en we werken met 6 sleutels naar je lichaam: adem, beweging, aanraking, meditatie, emotionele expressie en klank. We bouwen de sessie zo op dat je inzicht krijgt in patronen en spanningen in je lichaam, om deze daarna in de ademcirkel stap voor stap, op een veilige manier vrij te maken.

PRAKTISCH

De data en alle verdere praktische info vind je in onze kalender.

bottom of page