top of page
Overzicht2.png

Online programma
HERONTDEK JE LICHAAM

 • ​Wil je contact leren maken met je ademhaling en de fysieke sensaties van je lichaam?

 • Wil je spanning in je lichaam leren voelen en losser maken?

 • Wil je op een andere manier met je emoties leren omgaan?

 • Wil je leren hoe emoties energie zijn die je door je lichaam kan laten bewegen? 

 • Wil je de verschillende elementen van biodynamisch ademwerk stap voor stap leren kennen?

Dit is voor jou als:

 • je veel piekert

 • je soms/vaak overweldigd wordt door emoties

 • je fysieke pijn ervaart

 • praten niet (meer) helpt om patronen in beweging te krijgen

 • je moeilijk tot rust komt

 • je veel stress ervaart

 • je op automatische piloot leeft

 • je voelt dat emotionele pijn vastzit in je lichaam

 • je met ademwerk wil starten en je jezelf wat wil voorbereiden

Kopie van Imagine the seed saying No I won't open, I am perfect as I am . (1).png

Wat mag je verwachten?

De basis van deze online module zijn

 • de lichaamsgerichte benaderingen van trauma. (Ervaringen die vast komen te zitten in ons lichaam en zenuwstelsel omdat we er op dat moment niet op konden reageren, dat is trauma. We dragen allemaal het effect daarvan mee in ons lichaam in meerdere of mindere mate)

 • de 6 elementen van biodynamisch ademwerk en traumarelease (BBTRS): meditatie, adem, aanraking, beweging, klank en expressie.

 

Door de dingen die we meemaken gaan er bepaalde sensaties door ons lichaam en we hebben vaak geleerd om die sensaties niet volledig toe te laten. Zo houden we ze vast in de vorm van een bepaalde spanning (die voor onze bewuste geest niet altijd voelbaar is). Deze spanning noemen we ons harnas, de beveiliging die we hebben opgebouwd om niet alles te moeten voelen. Voor een tijd is/was dit nodig, tegelijk houdt het ons tegen om echt met anderen in verbinding te gaan, ons leven echt te leven, te genieten, richting te kiezen...

We nemen je stap voor stap mee in een van de 6 elementen van BBTRS en bouwen zo langzaam op tot je de combinatie van deze "sleutels" kan ervaren. Door deze sleutels te combineren stel je je lichaam in staat om opgebouwde spanning te voelen en los te laten. 

 

 

Wat wil je bereiken met het programma?

Ik wil mijn lichaam helpen herstellen van de voorbije stressvolle periode en het leren terug te ontspannen. Ik wil uit de fight/flight modus geraken en mijn ademhaling terug harmonieus krijgen.

Ik wil ruimte in mijn lichaam om zoveel mogelijk gegrond te leven vanuit mijn hart.

Johan

Waar verlang je naar?

Ik verlang naar meer rust in mijn lichaam en geest, het kunnen aanvoelen van mijn grenzen zonder dat mijn lichaam hiervoor in de kramp schiet of me andere pijnlijke signalen stuurt.

Ik wil mijn lichaam leren voelen en meer verbinding maken met mijn gevoelens.

Danielle

wat hoop je te leren?

Ik wil me veilig leren voelen in mijn lichaam. Ik wil leren reageren op een fatsoenlijke manier tijdens een discussie, dus niet paniekeren of bevriezen dan.

Ik ervaar al jaren lichamelijk spanning, ik wil leren hoe ik deze kan loslaten.

Evy

Concrete inhoud

Dit is een online module waarin je zelf aan de slag kan gaan met eenvoudige oefeningen om je meer gewaar te worden van fysieke sensaties. Je bepaalt zelf de tijd die je nodig hebt om stap voor stap elke sleutel te leren kennen.

 

Concrete inhoud

 • Info over lichaamsgericht werken en trauma

 • Info over biodynamisch ademwerk en de 6 elementen

 • Uitleg over elke sleutel

 • Ingesproken, geleide oefeningen bij elke sleutel van ongeveer 10 minuten waarmee je dagelijks kan oefenen

 

Bij inschrijving  krijg je toegang tot de eerste stap. Daarin krijg je info over onze manier van werken en achterliggende visie op trauma (onderbouwde info over het nut en de effecten van lichaamsgericht werken en hoe trauma zich kan vastzetten in je lichaam).

Sleutel 1 Meditatie als basis

Met meditatie leer je aanwezig te blijven bij lichamelijke sensaties waardoor je met de tijd steeds beter kan opmerken wat er zich binnen in jou afspeelt. Tijdens meditatieoefeningen leren we je ook gronden en contact maken met een veilige plek, wat een belangrijke voorwaarde is om met de diep verbonden ademhaling te kunnen starten.

 

Sleutel 2 Ademhaling en energie

We gaan de kracht van je adem stap voor stap ontdekken. Eerst is het belangrijk je gewaar te worden van je ademhaling en daaruit de mate waarin je gespannen bent te kunnen afleiden. Daarna verkennen we zowel de rustgevende als de energieopbouwende ademhaling.

 

Sleutel 3 Beweging als noodzaak

Emoties en gevoelens zijn fysieke sensaties, voelbaar dus in ons lichaam. Het is een energie die vanbinnenuit ontstaat en in ons lichaam beweegt, In de week waarin deze sleutel centraal staat leren we je hoe je deze energie in je lichaam kan laten bewegen en dus niet vastzetten.

 

Sleutel 4 Geluid: Laat van je horen! 

Vanaf deze sleutel komen we steeds meer terecht in expressie, manieren om de energie in ons lichaam te laten rondgaan. Geluid opent ons expressiecentrum. Door verschillende oefeningen wordt je keel en ook kaak en mond door zachte trillingen in beweging gebracht. 

 

Sleutel 5 Aanraking van blokkades

Aanraking kan helpen om blokkades in beweging te brengen en spanning te ontladen. Het helpt je om je lichaamsgewaarzijn te vergroten en uit je hoofd in je lijf te zakken.

 

Sleutel 6 Expressie: laat je zien!

Door de voorbije weken heb je de overige 5 sleutels goed leren kennen.  In deze laatste week gaan we deze verschillende sleutels samen gebruiken voor het rustig openen van de emotionele lading die vastzit in de fysieke spanning in je lichaam. 

 

Wat deelnemers zeggen

"Ik wil even tijd maken om jullie te bedanken voor het maken van deze online cursus. Het geeft me de mogelijkheid om op eigen tempo te gaan ontdekken en het is altijd beschikbaar.

Hoewel de verschillende modules me heel hard uitdagen om stappen te zetten, merk ik dat ik dichter bij mezelf kom.

Het triggert juist genoeg om de grens van mijn comfortzone te voelen. Ik krijg telkens een volgende stap aangereikt die juist ietsje verder ligt, met veel liefde voor wat ik al aankan."

Anja

HOE DEELNEMEN?

Voor dit pakket betaal je 85 euro.

(Na betaling via onderstaande link krijg je toegang tot het programma).

beginpagina6sleutelsonline.png
bottom of page