top of page

ma 01 jul

|

6 sleutels naar je lichaam

6 sleutels naar je lichaam

In dit online traject leer je in 8 weken contact maken met je adem en je lichaam. De basis van dit programma zijn de 6 elementen van biodynamisch ademwerk: adem, meditatie, aanraking, geluid, beweging en expressie.

6 sleutels naar je lichaam
6 sleutels naar je lichaam

Praktische info

01 jul 2024, 13:30 – 25 sep 2024, 17:30

6 sleutels naar je lichaam

Inhoud

Dit programma is voor jou als:

 • je veel piekert 
 • je soms/vaak overweldigd wordt door emoties 
 • je fysieke pijn ervaart
 • praten niet (meer) helpt om patronen in 
 • beweging te krijgen
 • je moeilijk tot rust komt
 • je veel stress ervaart 
 • je op automatische piloot leeft 
 • je voelt dat emotionele pijn vastzit in je lichaam
 • je met ademwerk wil starten en je jezelf wat wil voorbereiden ...

De basis van dit programma zijn de 6 elementen van biodynamisch ademwerk: adem, meditatie, aanraking, geluid, beweging en expressie.

 Astrid neemt je stap voor stap mee in een van deze elementen en we bouwen zo langzaam op tot je de combinatie van deze "sleutels" kan ervaren. Dit stelt je lichaam in staat om opgebouwde spanning te voelen en los te laten.

Het is een programma dat je in 7 weken kan doorlopen.

Concrete inhoud

 • Info over lichaamsgericht werken en trauma
 • Info over biodynamisch ademwerk en de 6 elementen
 • Uitleg over elke sleutel
 • 18 ingesproken, geleide oefeningen bij elke sleutel van ongeveer 10 tot 20 minuten waarmee je dagelijks kan oefenen.
 • Je kan je favoriete oefeningen downloaden zodat ze beschikbaar blijven voor je.

Bij inschrijving  krijg je toegang tot de eerste stap. Daarin krijg je info over onze manier van werken en achterliggende visie op trauma (onderbouwde info over het nut en de effecten van lichaamsgericht werken en hoe trauma zich kan vastzetten in je lichaam).

Sleutel 1 Meditatie als basis

Met meditatie leer je aanwezig te blijven bij lichamelijke sensaties waardoor je met de tijd steeds beter kan opmerken wat er zich binnen in jou afspeelt. Tijdens meditatieoefeningen leren we je ook gronden en contact maken met een veilige plek, wat een belangrijke voorwaarde is om met de diep verbonden ademhaling te kunnen starten.

Sleutel 2 Ademhaling en energie

We gaan de kracht van je adem stap voor stap ontdekken. Eerst is het belangrijk je gewaar te worden van je ademhaling en daaruit de mate waarin je gespannen bent te kunnen afleiden. Daarna verkennen we zowel de rustgevende als de energieopbouwende ademhaling.

Sleutel 3 Beweging als noodzaak

Emoties en gevoelens zijn fysieke sensaties, voelbaar dus in ons lichaam. Het is een energie die vanbinnenuit ontstaat en in ons lichaam beweegt, In de week waarin deze sleutel centraal staat leren we je hoe je deze energie in je lichaam kan laten bewegen en dus niet vastzetten.

Sleutel 4 Geluid: Laat van je horen!

Vanaf deze sleutel komen we steeds meer terecht in expressie, manieren om de energie in ons lichaam te laten rondgaan. Geluid opent ons expressiecentrum. Door verschillende oefeningen wordt je keel en ook kaak en mond door zachte trillingen in beweging gebracht.

Sleutel 5 Aanraking van blokkades

Aanraking kan helpen om blokkades in beweging te brengen en spanning te ontladen. Het helpt je om je lichaamsgewaarzijn te vergroten en uit je hoofd in je lijf te zakken.

Sleutel 6 Expressie: laat je zien!

Door de voorbije weken heb je de overige 5 sleutels goed leren kennen.  In deze laatste week gaan we deze verschillende sleutels samen gebruiken voor het rustig openen van de emotionele lading die vastzit in de fysieke spanning in je lichaam.

Aan de basis van Biodynamisch ademwerk en traumarelease (BBTRS) ligt de lichaamsgerichte therapie van Wilhelm Reich, Somatic experiencing van Dr. Levine, elementen uit de bioenergetica. Deze worden gecombineerd tot een zeer effectieve methode om trauma-energie die vastzit in je lichaam los te laten om meer jezelf te kunnen zijn en vrijer te kunnen bewegen.

Meer info: https://www.padma.be/6sleutelsnaarjelichaam

JE BIJDRAGE

85 euro (normale prijs)  NU 55 EURO

Voor dit zomeraanbod betaal je 55 euro.

Het programma blijft 3 maanden beschikbaar en je kan je favoriete oefeningen downloaden zodat je ze kan blijven gebruiken.

Tickets

 • Online module 6 sleutels

  € 55,00
  +€ 1,38 servicekosten

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page