top of page

wo 07 sep

|

Berchem

Ademreis - 5 avonden WACHTLIJST

Dit traject van 5 sessies biedt je een diepe ervaring, waarin we je meenemen in de 'belts of tension' uit Biodynamisch Ademwerk. Je leert contact maken met je lichaam; spanningen en emoties op te merken en deze spanning stap voor stap los te laten en uit te drukken - Ademreis, naar vrijheid in zijn!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Ademreis - 5 avonden WACHTLIJST
Ademreis - 5 avonden WACHTLIJST

Praktische info

07 sep 2022, 19:00 – 22:00

Berchem, Boomgaardstraat 72, 2600 Berchem

Inhoud

Als mens zijn we geneigd om vast te houden aan het oude (oude gewoontes, gedachten, gedragingen, reacties), dat hebben wij zelf ook aan den lijve ondervonden. Verandering vraagt moed en daarin willen we je ondersteunen.

  • Ben je bereid om een nieuwe relatie met je lichaam op te bouwen en je adem- en lichaamsbewustzijn te vergroten?
  • Ben je klaar om vrijheid te creëren op die plekken waar je nu vast zit?
  • Ben je klaar om fysieke en emotionele spanning te ontladen en te groeien naar een ander patroon om hiermee om te gaan?

We bieden met deze workshopreeks een ademreis aan doorheen alle spanningsgebieden in je lichaam.

We werken stap voor stap met spanningen rond de ogen en het hoofd, de keel, de hartstreek, de buik en het bekken. Zo kan je de energie in je lichaam weer voelen stromen, je krachtiger en vrijer voelen.

Wat mag je verwachten?

We verwelkomen je graag iets voor 19:00 in zaal 7 in 't Werkhuys in Borgerhout, waar we je kort introduceren in het werk. Daarna doen we een paar oefeningen die de spanning in het lichaamsgebied dat die avond centraal staat op- en ontlaadt, als voorbereiding voor het ademwerk.

In het tweede deel van de workshop gaan we dan samen een ademsessie in, waarin de techniek van BBTRS centraal staat (Biodynamic Breathwork and Trauma Release).

We maken gebruik van diep verbonden ademhaling, muziek en meditatie, beweging,  aanraking en emotionele expressie. Deze combinatie helpt je om dichter bij de wijsheid van je lichaam te komen.

Door gebruik van deze elementen ligt de focus in het aanwezig leren zijn in je lichaam, je felt sense verder te ontwikkelen, en jezelf te ontmoeten daarin. Dit alles maakt het mogelijk om diepe kernspanning los te laten zonder je systeem te overweldigen.

Het resultaat van dit werk  is...

  • meer verbinding met je eigen lichaam en je felt sense
  • meer vrijheid in bewegen en voelen
  • je hebt opgebouwde, diepe kernspanning in je lichaam leren loslaten
  • verhoogde veerkracht doordat je emoties meer durft toelaten en erin kan bewegen

Achtergrond info

We hebben vaak al vroeg geleerd om bepaalde gevoelens te blokkeren, te onderdrukken of te ontkennen. Dit mechanisme is vaak nodig om ons staande te houden in onze thuis- of werksituatie. We durven vaak het risico niet (meer) nemen om onze echte gevoelens te voelen en te tonen. Dit leidt tot leven op automatische piloot, volgens oude patronen die ons tegen pijn beschermen en ons tegelijk belemmeren en speelsheid en vreugde uitdoven.

W. Reich stelde vast dat, als we emoties en de energie die daaraan verbonden is niet kunnen uiten, deze energie wordt vastgehouden in ons lichaam. Hij beschreef 7 spanningsriemen in ons lichaam. Dit zijn gebieden waar spanning vastgehouden wordt als gevolg van het niet uitdrukken van verdriet, kwaadheid, frustratie, angst…. Hierdoor lopen we letterlijk 'vast', niet alleen fysiek maar ook in onze gedachten én onze emoties. We verliezen de vrijheid om ons échte leven te leiden, lief te hebben, keuzes te maken en richting kiezen.

Tijdens deze serie van 5 workshops, richten we ons op het loslaten van deze spanningsriemen van boven naar beneden. We werken stap voor stap met spanningen rond de ogen en het hoofd, de keel, hartstreek, buik en bekken. Energie wil in beweging blijven en volgt de weg van de minste weerstand. Hoe meer blokkades we van boven naar beneden vrij kunnen maken, hoe meer de levensenergie doorheen heel het lichaam terug naar boven kan stromen en uitgedrukt kan worden.

Door diep verbonden te ademen, krijgt je lichaam terug contact met zijn eigen wijsheid. De plekken in je lichaam waar energie en spanning vastzitten, worden voelbaar. Tegelijk wordt je lichaam uitgedaagd om deze spanning en energie terug los te maken door beweging, expressie, trillingen. Dan dicht bij jezelf blijven en alle sensaties en emoties toelaten, maakt je vrijer en laat de energie in je lichaam terug stromen.

We laten je de basisbegrippen van ademwerk en traumarelease ervaren en ondersteunen je in dit proces, op jouw tempo.

Het voordeel van dit werk in groep te kunnen doen is dat je mee gedragen wordt door de groep, je kan verbinden met anderen en je kan meegaan in de aanmoediging en energie van de groep.

Locatie

Zaal 7 - 't Werkhuys

Zegelstraat 13 Borgerhout

Kostprijs

Volledige reeks: 300 euro. Schrijf je in voor 1 augustus: 280 euro (voor factuur, contacteer ons even)

Aparte workshop: 65 euro (boekbaar vanaf 15 augustus, we geven eerst voorrang aan de mensen die de volledige reeks willen volgen)

Data

Telkens op een woensdagvond van 19u - 22u. We vragen je aanwezig te zijn vanaf 18u45 zodat we kunnen starten om 19u. 7 en 21 september, 5 en 19 oktober, 2 november

Begeleiding

We werken met 1 begeleider per 4 à 5 deelnemers, om een voldoende veilige bedding te kunnen bieden. We zijn alle 3 gecertificeerde BBTRS practitioners die een stevige basis aan ervaring hebben in psychotherapie, coaching, lichaams- en ademwerk, zowel individueel als in groep.

Deel dit evenement

bottom of page