top of page

vr 07 okt

|

Antwerpen

Ademworkshop

Wil je graag meer écht contact met je lichaam, emoties en energie? Wil je anders leren omgaan met fysieke en emotionele spanning? Dit ervaringsgericht traject laat je voelen hoe emoties en ervaringen zich vastgezet hebben in je lichaam.

Tot 1 augustus alleen mogelijk om in te schrijven voor het volledige traject
Kalender
Ademworkshop
Ademworkshop

Praktische info

07 okt 2022, 09:30 – 12:30

Antwerpen, Zegelstraat 13, 2140 Antwerpen, België

Inhoud

We bieden met deze workshop een ademreis aan doorheen alle spanningsgebieden in je lichaam, waarbij we stap voor stap werken met de spanningen rond de ogen en het hoofd, de keel, de hartstreek, de buik en het bekken. Zo kan je de energie in je lichaam weer voelen stromen, meer in contact zijn met je gevoel, bewuster keuzes maken die bij jou passen, grenzen aangeven & je krachtiger en vrijer voelen.

IN DEZE WORKSHOP FOCUSSEN WE OP ONZE SCHOUDERS EN HARTSTREEK.

Na de ogen, mond en keel zijn we aangekomen bij onze borstkas.

  • Wat draag jij allemaal op je schouders en hoe is dit voelbaar?
  • Wil je je graag meer openstellen voor liefde, liefde geven en ontvangen?
  • Ken je hartpijn en kan je dat uiten? Of hoe zou het klinken moest je het kunnen uiten?

Soms voelt onze borstkas als een harnas. Ooit was dit nodig om onze zachtaardige kant te beschermen. Tegelijk zit zo ook onze passie, levendigheid, vermogen om echt in verbinding te gaan en lief te hebben in een harnas, waardoor we niet volledig mens kunnen zijn. Als dit harnas door beweging, ademhaling en expressie wat losser wordt, durven we onze gevoelens meer uiten en echt in verbinding te gaan met anderen.

Wat mag je verwachten?

We verwelkomen je graag iets voor 09:30, waar we je kort introduceren in het werk. In het eerste deel van de workshop doen we een aantal oefeningen gericht op het spanningsgebied van die dag: spanning  op - en ontladen als voorbereiding voor het ademwerk. In het tweede deel van de workshop gaan we dan samen een ademsessie in waarin de techniek van BBTRS centraal staat (Biodynamic Breathwork and Trauma Release).

We maken gebruik van diep verbonden ademhaling, muziek en meditatie, beweging,  aanraking en emotionele expressie. Deze combinatie helpt je om dichter bij de wijsheid van je lichaam te komen.

Het resultaat van dit werk:

  • je hebt meer verbinding met je lichaam en je felt sense
  • je kan beter in het moment aanwezig zijn, genieten, ontspannen
  • je ervaart meer vrijheid in bewegen en voelen
  • je leert opgebouwde, diepe kernspanning in je lichaam op te merken, in beweging te brengen en los te laten
  • je veerkracht wordt groter doordat je emoties meer durft toelaten en erin kan bewegen
  • je durft je grenzen aan te geven en jezelf te zijn in verbinding met anderen

Achtergrond info

We hebben vaak al vroeg geleerd om bepaalde gevoelens te blokkeren, te onderdrukken of te ontkennen. Dit mechanisme is vaak nodig om ons staande te houden in onze thuis- of werksituatie. We durven vaak het risico niet (meer) nemen om onze echte gevoelens te voelen en te tonen. Dit leidt tot leven op automatische piloot, volgens oude patronen die ons tegen pijn beschermen, maar ons tegelijk belemmeren en onze speelsheid en vreugde uitdoven.

W. Reich stelde vast dat, als we emoties en de energie die daaraan verbonden is niet kunnen uiten, deze energie wordt vastgehouden in ons lichaam. Hij beschreef 7 spanningsriemen in ons lichaam, gebieden waar spanning vastgehouden wordt als gevolg van het niet uitdrukken van verdriet, kwaadheid, frustratie, angst…. Hierdoor lopen we letterlijk 'vast', niet alleen fysiek maar ook in onze gedachten én onze emoties. We verliezen de vrijheid om ons échte leven te leiden, lief te hebben, keuzes te maken en richting kiezen.

Tijdens deze serie van 5 workshops biodynamisch ademwerk, richten we ons op het loslaten van deze spanningsriemen van boven naar beneden. We werken stap voor stap met de spanningen rond ogen en hoofd, keel, hartstreek, buik en bekken. Energie wil in beweging blijven en volgt de weg van de minste weerstand. Hoe meer blokkades we van boven naar beneden vrij kunnen maken, hoe meer de levensenergie doorheen heel het lichaam terug naar boven kan stromen en uitgedrukt kan worden.

Door diep verbonden te ademen, krijgt je lichaam terug contact met zijn eigen wijsheid. De plekken in je lichaam waar energie en spanning vastzitten, worden voelbaar. Tegelijk wordt je lichaam uitgedaagd om deze spanning en energie terug los te maken door beweging, expressie, trillingen. Dan dicht bij jezelf blijven en alle sensaties en emoties toelaten, maakt je vrijer en laat de energie in je lichaam terug stromen. We laten je de basisbegrippen van ademwerk en traumarelease ervaren en ondersteunen je in dit proces, op jouw tempo, in een veilig kader.

Het voordeel van ademwerk in groep is dat je mee gedragen wordt door de groep, je kan verbinden met anderen en je mee kan gaan in de aanmoediging en energie van de groep.

Locatie

Zolder - 't Werkhuys

Zegelstraat 13 Borgerhout

Kostprijs

65 euro (wens je een factuur (+15%), contacteer ons even)

Begeleiding

Anneleen Rabijns en Astrid Alders

We werken met 1 begeleider per 4 à 5 deelnemers, om een voldoende veilige bedding te kunnen bieden. We zijn gecertificeerde BBTRS practitioners die een stevige basis aan ervaring hebben in psychotherapie, coaching, lichaams- en ademwerk, zowel individueel als in groep.

Deel dit evenement

bottom of page