top of page

vr 03 feb

|

't Werkhuys Antwerpen

Ademworkshop Antwerpen

Wil je graag meer écht contact met je lichaam, emoties en energie? Wil je anders leren omgaan met fysieke en emotionele spanning? Deze ervaringsgerichte workshop laat je voelen hoe emoties en ervaringen zich vastgezet hebben in je lichaam.

Deze workshop is volzet
Andere data
Ademworkshop Antwerpen
Ademworkshop Antwerpen

Praktische info

03 feb 2023, 10:00 – 12:00

't Werkhuys Antwerpen, Zegelstraat 13, 2140 Antwerpen, België

Inhoud

In deze workshop staat de techniek van biodynamisch ademwerk en traumarelease centraal. We maken gebruik van diep verbonden ademhaling, muziek en meditatie, beweging,  aanraking en emotionele expressie.

Deze combinatie helpt je om dichter bij de wijsheid van je lichaam te komen.

Het resultaat van dit werk:

  • je hebt meer verbinding met je lichaam en je felt sense
  • je kan beter in het moment aanwezig zijn, genieten, ontspannen
  • je ervaart meer vrijheid in bewegen en voelen
  • je leert opgebouwde, diepe kernspanning in je lichaam op te merken, in beweging te brengen en los te laten
  • je veerkracht wordt groter doordat je emoties meer durft toelaten en erin kan bewegen
  • je durft je grenzen aan te geven en jezelf te zijn in verbinding met anderen

Wat mag je verwachten?

We verwelkomen je graag iets voor 10u op de zolder van 't Werkhuys in Borgerhout.

Centraal in deze workshop staat een begeleidde ademsessie dmv de diep verbonden ademhaling. Deze ademcirkel wordt voorafgegaan door een paar voorbereidende oefeningen, die je adem- en lichaamsgewaarzijn vergroten & je helpen om spanning en ontspanning zelf te reguleren. We laten je ook kennismaken met verschillende 'sleutels' uit BBTRS (biodynamic breathing and trauma release system), zoals resourcing, unwinding, felt sense...

Na de ademsessie is er tijd voor integratie en brengen we ons zenuwstelsel terug tot rust. Daarna is er de mogelijkheid om - indien gewenst - uit te wisselen met andere deelnemers.

Achtergrond info

We hebben vaak al vroeg geleerd om bepaalde gevoelens te blokkeren, te onderdrukken of te ontkennen. Dit mechanisme is vaak nodig om ons staande te houden in onze thuis- of werksituatie. We durven vaak het risico niet (meer) nemen om onze echte gevoelens te voelen en te tonen. Dit leidt tot leven op automatische piloot, volgens oude patronen die ons tegen pijn beschermen, maar ons tegelijk belemmeren en onze speelsheid en vreugde uitdoven.

W. Reich stelde vast dat, als we emoties en de energie die daaraan verbonden is niet kunnen uiten, deze energie wordt vastgehouden in ons lichaam. Hij beschreef 7 spanningsriemen in ons lichaam, gebieden waar spanning vastgehouden wordt als gevolg van het niet uitdrukken van verdriet, kwaadheid, frustratie, angst…. Hierdoor lopen we letterlijk 'vast', niet alleen fysiek maar ook in onze gedachten én onze emoties. We verliezen de vrijheid om ons échte leven te leiden, lief te hebben, keuzes te maken en richting kiezen.

Door diep verbonden te ademen, krijgt je lichaam terug contact met zijn eigen wijsheid. De plekken in je lichaam waar energie en spanning vastzitten, worden voelbaar. Tegelijk wordt je lichaam uitgedaagd om deze spanning en energie terug los te maken door beweging, expressie, trillingen. Dan dicht bij jezelf blijven en alle sensaties en emoties toelaten, maakt je vrijer en laat de energie in je lichaam terug stromen. We laten je ademwerk en traumarelease ervaren en ondersteunen je in dit proces, op jouw tempo, in een veilig kader.

Het voordeel van ademwerk in groep is dat je mee gedragen wordt door de groep, je kan verbinden met anderen en je mee kan gaan in de aanmoediging en energie van de groep.

Voor jou als

- je aan de slag wil met de weerslag van stress op je lichaam

- je spanning wil leren voelen in je lichaam

- je wil leren hoe je spanning kan loslaten

- je graag nog eens een ademsessie wil ervaren

- je ademwerk wil leren kennen

- je wil leren voelen

-...

We werken in een groep van max. 5 deelnemers.

Locatie

't Werkhuys (zolder)

Zegelstraat 13, 2140 Borgerhout

Kostprijs

50 euro (voor factuur (+20%), contacteer ons even)

Begeleiding

Anneleen Rabijns

Deel dit evenement

bottom of page