top of page

wo 11 jan

|

De Oude Pastorie (zolder)

Ademworkshop, Kapellen

Wil je graag meer écht contact met je lichaam, emoties en energie? Wil je anders leren omgaan met fysieke en emotionele spanning? Deze ervaringsgerichte workshop laat je voelen hoe emoties en ervaringen zich vastgezet hebben in je lichaam.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Ademworkshop, Kapellen
Ademworkshop, Kapellen

Praktische info

11 jan 2023, 19:30 – 21:30

De Oude Pastorie (zolder), Dorpsstraat 45 - 2950 Kapellen

Inhoud

In deze workshop staat de techniek van biodynamisch ademwerk en traumarelease centraal. We maken gebruik van diep verbonden ademhaling, muziek en meditatie, beweging,  aanraking en emotionele expressie.

Deze combinatie helpt je om dichter bij de wijsheid van je lichaam te komen.

Het resultaat van dit werk:

  • je hebt meer verbinding met je lichaam en je felt sense
  • je kan beter in het moment aanwezig zijn, genieten, ontspannen
  • je ervaart meer vrijheid in bewegen en voelen
  • je leert opgebouwde, diepe kernspanning in je lichaam op te merken, in beweging te brengen en los te laten
  • je veerkracht wordt groter doordat je emoties meer durft toelaten en erin kan bewegen
  • je durft je grenzen aan te geven en jezelf te zijn in verbinding met anderen

Wat mag je verwachten?

We verwelkomen je graag iets voor 19u30.

Centraal in deze workshop staat een begeleidde ademsessie dmv de diep verbonden ademhaling. Vooraf warmen we eerst wat op door de spanning  te op - en ontladen in bepaalde delen van ons lichaam en als voorbereiding voor het ademwerk. We laten je ook kennismaken met verschillende 'sleutels' uit BBTRS (biodynamic breathing and trauma release system), zoals resourcing, unwinding, felt sense...

Na de ademsessie is er tijd voor integratie en brengen we ons zenuwstelsel terug tot rust. Daarna is er de mogelijkheid om je ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers.

Achtergrond info

We hebben vaak al vroeg geleerd om bepaalde gevoelens te blokkeren, te onderdrukken of te ontkennen. Dit mechanisme is vaak nodig om ons staande te houden in onze thuis- of werksituatie. We durven vaak het risico niet (meer) nemen om onze echte gevoelens te voelen en te tonen. Dit leidt tot leven op automatische piloot, volgens oude patronen die ons tegen pijn beschermen, maar ons tegelijk belemmeren en onze speelsheid en vreugde uitdoven.

W. Reich stelde vast dat, als we emoties en de energie die daaraan verbonden is niet kunnen uiten, deze energie wordt vastgehouden in ons lichaam. Hij beschreef 7 spanningsriemen in ons lichaam, gebieden waar spanning vastgehouden wordt als gevolg van het niet uitdrukken van verdriet, kwaadheid, frustratie, angst…. Hierdoor lopen we letterlijk 'vast', niet alleen fysiek maar ook in onze gedachten én onze emoties. We verliezen de vrijheid om ons échte leven te leiden, lief te hebben, keuzes te maken en richting kiezen.

Door diep verbonden te ademen, krijgt je lichaam terug contact met zijn eigen wijsheid. De plekken in je lichaam waar energie en spanning vastzitten, worden voelbaar. Tegelijk wordt je lichaam uitgedaagd om deze spanning en energie terug los te maken door beweging, expressie, trillingen. Dan dicht bij jezelf blijven en alle sensaties en emoties toelaten, maakt je vrijer en laat de energie in je lichaam terug stromen. We laten je ademwerk en traumarelease ervaren en ondersteunen je in dit proces, op jouw tempo, in een veilig kader.

Het voordeel van ademwerk in groep is dat je mee gedragen wordt door de groep, je kan verbinden met anderen en je mee kan gaan in de aanmoediging en energie van de groep.

Voor jou als je:

- aan de slag wil met de weerslag van stress op je lichaam

- kennis wil maken met ademwerk

- je sensitiever wil leren omgaan met je lichaam

- trauma vasthoudt in je systeem

- wil leren hoe je spanning kan loslaten

- veel in je hoofd zit en je meer wil voelen

- wil leren omgaan met emoties die je overweldigen

We werken in een groep van max. 8 deelnemers en voorzien één begeleider per 4 deelnemers.

Locatie

De Oude Pastorie (zolder)

Dorpsstraat 45, 2950 Kapellen

Kostprijs

50 euro (voor factuur (+20%), contacteer ons even)

Begeleiding

Anneleen Rabijns en Astrid Alders

Deel dit evenement

bottom of page