top of page

vr 05 jul

|

Monk-e

De kracht van je energie en adem

Wil je - ruimte maken voor je belangrijkste 'tool' in je werk als coach, leider, hulpverlener nl. je lichaam? - een dag voor jezelf zorgen en spanning losser maken? Deze dag laat je ervaren hoe je met je adem en energie, je ruimte om te blijven bewegen bij intense emoties, kan vergroten.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
De kracht van je energie en adem
De kracht van je energie en adem

Praktische info

05 jul 2024, 09:30 – 16:30

Monk-e, Oude Kuringerbaan 93, 3500 Hasselt, België

Inhoud

Deze dag maken we ruimte voor jou

🍀om te voelen welke signalen je lichaam je geeft

🍀om beweging te brengen in gebieden waar het vast zit

🍀om spanning los te laten waardoor er weer ruimte kan komen voor een volgende ervaring, klant, project…

Deze workshop laat je de ruimte ervaren waar je emoties kan ‘containen’ in jezelf. 

Door daar meer bewust van te zijn, kan je stap voor stap deze ruimte om bij intense emoties te blijven, vergroten. 

Met dit intens lichaams- en ademwerk leer je hoe je dit met je eigen energie en adem kan doen.

Dit brengt een verdieping in zowel je eigen groeiproces als in je vaardigheid om anderen in hun proces te ondersteunen.

"Self-care is not self-indulgence, it is self preservation” Audre Lorde

Biodynamisch ademwerk en traumarelease staat centraal deze dag. De basis hiervan zijn de lichaamsgerichte benaderingen van trauma met de belangrijke inzichten van Wilhelm Reich, Peter Levine, Stephen Porges. Dit wordt op een ervaringsgerichte manier gecombineerd met energetisch lichaamswerk; we werken met o.a. meditatie, diep verbonden ademhaling, beweging, emotionele expressie.

Voor jou als je wil ervaren

🍀hoe je bewust bij ongemak en intense processen kan blijven, 

🍀hoe energie als een golf doorheen je lichaam kan bewegen

🍀waar energie in je lichaam geblokkeerd zit

🍀hoe je deze geblokkeerde energie weer in beweging kan brengen

🍀hoe je je gewaarzijn kan vergroten door intense sensaties te leren containen

🍀wat meebewegen op de golven van het leven eigenlijk is

Benieuwd hoe dat in je lijf voelt?

Welkom💚

"Om ruimte te bieden aan de emoties en intense ervaringen van anderen,  moet je eerst ruimte maken in je eigen lichaam voor deze sensaties."

Achtergrond info

We hebben vaak al vroeg geleerd om bepaalde gevoelens te blokkeren, te onderdrukken of te ontkennen. Dit mechanisme is vaak nodig om ons staande te houden in onze thuis- of werksituatie. We durven vaak het risico niet (meer) nemen om onze echte gevoelens te voelen en te tonen. Dit leidt tot leven op automatische piloot, volgens oude patronen die ons tegen pijn beschermen en ons tegelijk belemmeren en speelsheid en vreugde uitdoven.

W. Reich stelde vast dat, als we emoties en de energie die daaraan verbonden is niet kunnen uiten, deze energie wordt vastgehouden in ons lichaam. Hij beschreef 7 spanningsriemen in ons lichaam. Dit zijn gebieden waar spanning vastgehouden wordt als gevolg van het niet uitdrukken van verdriet, kwaadheid, frustratie, angst…. Hierdoor lopen we letterlijk 'vast', niet alleen fysiek maar ook in onze gedachten én onze emoties. We verliezen de vrijheid om ons échte leven te leiden, lief te hebben, keuzes te maken en richting kiezen.

Dit heeft veel invloed op je manier van leidinggeven en hulpverlenen. Welke van je beschermingsmechanismen worden getriggert in contact met dit team, deze cliënt, deze organisatie? Bewust zijn van je eigen mechanismen en of je daarin kan blijven bewegen dan, bepaalt zoveel meer dan we denken de diepgang van een traject. Het bepaald ook, meer dan de tools die we gebruiken, of een traject echt een duurzame verandering zal teweegbrengen.

Door diep verbonden te ademen, krijgt je lichaam terug contact met zijn eigen wijsheid. De plekken in je lichaam waar energie en spanning vastzitten, worden voelbaar. Tegelijk wordt je lichaam uitgedaagd om deze spanning en energie terug los te maken door beweging, expressie, trillingen. Dan dicht bij jezelf blijven en alle sensaties en emoties toelaten, maakt je vrijer en laat de energie in je lichaam terug stromen. 

Het effect daarvan is dat je in de contacten van elke dag meer voeling krijgt met wat je eigenlijk voelt, met wat er zich eigenlijk afspeelt. Je kan dan ook bewuster observeren en bewuster kiezen hoe je met bepaalde situaties omgaat ipv in automatische reacties te schieten. Dit brengt echtere gesprekken en connecties met zich mee en is een essentieel onderdeel van groeiprocessen.

Wat kan je verwachten?

De 6 elementen van Biodynamisch ademwerk en traumarelease staan centraal deze dag: adem, beweging, geluid,  aanraking, expressie en meditatie.

Er is eerst ruimte om rustig aan te komen, je eigen plek te vinden. De meditaties die we gebruiken verbinden je met je lichaamsgewaarzijn, met wat er hier en nu voelbaar is in je lichaam.

Elke Padma-dag nemen we een bepaald element en spanningsriem van ons lichaam eruit waarrond de oefeningen opgebouwd worden. Dit is afhankelijk van de thema's die leven in de groep. We doen lichaamsgerichte oefeningen die deze thema's en spanningsgebieden in ons lichaam verkennen.

Daarna leiden we een eerste ademsessie is. Je ervaart dan hoe je de energie / spanning kan opbouwen in je lichaam en terug kan afbouwen. We leren je pendelen tussen een bepaalde mate van gemak en ongemak, rust en onrust. Je veerkracht verhogen is leren bewegen van het ene naar het andere, zonder vast te komen zitten in een van de twee.

Na een lichte maaltijd en wat tijd buiten, starten we terug met een lichaamsgerichte meditatie en oefeningen. Daarna gaan we de tweede ademsessie in, waarin we je verder begeleiden in het rustig opbouwen van de energie in je lichaam en helpen we je om vastgehouden spanning los te laten en uit te drukken.

Daarna is er voldoende tijd om al je ervaringen te integreren.

Waar?

Monk-e

Oude Kuringerbaan 93

Hasselt

Ontvangst: 9u30, start tegen 9u45

Einde tussen 16u30/17u

maximum 10 deelnemers.

Voor wie?

Voor leiders, hulpverleners en coaches die op zoek zijn naar dat laagje dieper.

Heb je al wat stappen gezet op het pad van persoonlijke ontwikkeling?

Heb je ervaren dat praten over... je niet meer verder brengt?

Ben je nieuwsgierig naar je eigen energie, waar je die vasthoud in je lichaam? Voel je dat het tijd is om dat onbekend gebied verder te verkennen?

Wil je in je eigen groeiproces als hulpverlener, leider of coach je capaciteit voor holding space verruimen?

Dan is ons aanbod daar een antwoord op!

Kostprijs?

Particulier: 195 euro

Ondernemer: 220 euro 

(begeleiding, drank, versnaperingen, vegetarische lunch inbegrepen), vrijgesteld van BTW

Begeleiding

Astrid Alders en Hans Hoegaerts, BBTRS practitioners

Tickets

 • Padma-dag voor (bege)leiders

  Van € 0,00 tot € 195,00
  Verkoop geëindigd op
  • € 0,00
  • € 195,00

  Totaal

  € 0,00

  Deel dit evenement

  bottom of page