top of page

di 17 sep

|

Monk-e

Hasselt - Feel to heal

Wil je graag meer contact met je lichaam, emoties en energie? Wil je anders leren omgaan met fysieke en emotionele spanning? Deze ervaringsgerichte workshop laat je voelen hoe emoties en ervaringen zich vastgezet hebben in je lichaam.

Hasselt - Feel to heal
Hasselt - Feel to heal

Praktische info

17 sep 2024, 14:00 – 16:00

Monk-e, Oude Kuringerbaan 93, 3500 Hasselt, België

Inhoud

In deze workshop staat de techniek van biodynamisch ademwerk en traumarelease centraal. We maken gebruik van diep verbonden ademhaling, muziek en meditatie, beweging,  aanraking en emotionele expressie.

Deze workshop is zowel voor nieuwkomers als voor mensen die ademwerk al kennen. Het is telkens een moment om dichter bij de wijsheid van je lichaam te komen.

Het resultaat van dit werk:

  • je hebt meer verbinding met je lichaam en je felt sense
  • je kan beter in het moment aanwezig zijn, genieten, ontspannen
  • je ervaart meer vrijheid in bewegen en voelen
  • je leert opgebouwde, diepe kernspanning in je lichaam op te merken, in beweging te brengen en los te laten
  • je veerkracht wordt groter doordat je emoties meer durft toelaten en erin kan bewegen
  • je durft je grenzen aan te geven en jezelf te zijn in verbinding met anderen

Wat mag je verwachten?

Centraal in deze workshop staat een begeleidde ademsessie dmv de diep verbonden ademhaling. We warmen eerst wat op door de spanning  te op - en ontladen in bepaalde delen van ons lichaam en als voorbereiding voor het ademwerk. Na de ademsessie is er tijd voor integratie, tijd om ons zenuwstelsel terug tot rust te brengen en ervaringen te delen met anderen.

Achtergrond info

We hebben vaak al vroeg geleerd om bepaalde gevoelens te blokkeren, te onderdrukken of te ontkennen. Dit mechanisme is vaak nodig om ons staande te houden in onze thuis- of werksituatie. We durven vaak het risico niet (meer) nemen om onze echte gevoelens te voelen en te tonen. Dit leidt tot leven op automatische piloot, volgens oude patronen die ons tegen pijn beschermen, maar ons tegelijk belemmeren en onze speelsheid en vreugde uitdoven.

W. Reich stelde vast dat, als we emoties en de energie die daaraan verbonden is niet kunnen uiten, deze energie wordt vastgehouden in ons lichaam. Hij beschreef 7 spanningsriemen in ons lichaam, gebieden waar spanning vastgehouden wordt als gevolg van het niet uitdrukken van verdriet, kwaadheid, frustratie, angst…. Hierdoor lopen we letterlijk 'vast', niet alleen fysiek maar ook in onze gedachten én onze emoties. We verliezen de vrijheid om ons échte leven te leiden, lief te hebben, keuzes te maken en richting kiezen.

Door diep verbonden te ademen, krijgt je lichaam terug contact met zijn eigen wijsheid. De plekken in je lichaam waar energie en spanning vastzitten, worden voelbaar. Tegelijk wordt je lichaam uitgedaagd om deze spanning en energie terug los te maken door beweging, expressie, trillingen. Dan dicht bij jezelf blijven en alle sensaties en emoties toelaten, maakt je vrijer en laat de energie in je lichaam terug stromen. We laten je ademwerk en traumarelease ervaren en ondersteunen je in dit proces, op jouw tempo, in een veilig kader.

Het voordeel van ademwerk in groep is dat je mee gedragen wordt door de groep, je kan verbinden met anderen en je mee kan gaan in de aanmoediging en energie van de groep.

Voor jou als

- je aan de slag wil met de weerslag van stress op je lichaam

- je spanning wil leren voelen in je lichaam

- je wil leren hoe je spanning kan loslaten

- je graag nog eens een ademsessie wil ervaren

- je ademwerk wil leren kennen

- je wil leren voelen

-...

We werken in een groep van max. 4/5 deelnemers per begeleider.

Locatie

Monk-e

Oude Kuringerbaan 9, Hasselt

TEGENINDICATIES.

Ademwerk vraagt ook om voorzichtigheid.

Als een van deze zaken op jouw van toepassing is, gelieve voor de workshop even contact met me op te nemen: 0479/496561 (via whatsapp)

- recente operatie (tijdspanne van 3 maanden)

- epilepsie

- hartproblemen

- opname omwille van psychische redenen

- ooit een psychose doorgemaakt hebben

- huidige flashbacks aan traumatische gebeurtenissen uit het verleden

- recente (binnen een tijdspanne van 6 maanden) traumatische ervaringen

Kostprijs

62 euro.

Begeleiding

Astrid Alders (Psychologe en BBTRS practitioner).

Bij meer dan 4 deelnemers wordt deze workshop mee begeleid door Hans Hoegaerts of Ellen Billen.

Tickets

  • Workshop biodynamisch ademwerk

    € 62,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page