top of page

wo 01 jun

|

Putte

Leiderschap en/in je lichaam: ademworkshop

Leiding geven en leiding nemen zijn belangrijke vaardigheden wanneer we ons leven en werk vorm willen geven. In deze workshop exploreren en versterken via adem en lichaamswerk jouw relatie tot je unieke leiderschap. Voor professionele leiders, ondernemers en particulieren.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Leiderschap en/in je lichaam: ademworkshop
Leiderschap en/in je lichaam: ademworkshop

Praktische info

01 jun 2022, 10:00 – 17:30

Putte, Grensstraat 36, 2580 Putte, België

Inhoud

Leiderschap is geen abstract concept, het is een fysieke sensatie, actie, energie in beweging. 

We horen veel praten en je kan veel lezen over leiderschap, maar wat kan je er nu écht mee? Kan je door een boek te lezen ook écht een krachtig leiderschap voelen in je lichaam? Kan je het patroon écht doorbreken dat je weerhoudt van krachtig je eigen leven en werk vorm te geven?

In deze ademworkshop gaan we op exploratie naar het unieke leiderschap dat in jouw lichaam opgeslagen zit. Hiervoor gaan we op zoek via jouw adem en lichaamsgerichte oefeningen wat jouw relatie is tot leiderschap. Hoe jouw lichaam automatisch reageert op leiden en volgen, en welke lichamelijke en emotionele spanningen je weerhouden van krachtig in je leven te staan.

Misschien leerde je wel dat je altijd moet leiden en wil je leren hoe je kan volgen (en je er veilig bij voelen), misschien heb je geleerd dat leiderschap opnemen onveilig is en wil je ervaren hoe het is om stap voor stap krachtig zelf je leven vorm te geven.

De oorsprong van deze automatische patronen liggen in onze opvoeding. Een van de meest cruciale dingen die we leren als we opgroeien is hoe we om moeten gaan met leiden en volgen. Via onze ouders die misschien heel streng waren of net geen grenzen stelden, of leerkrachten die geen inbreng van je apprecieerden, in je vriendengroep waar je moest conformeren om erbij te horen, de sportclub waar je moest excelleren om gehoord te worden in het team of een intieme relatie waar je volgzaam was omdat je angstig was om afgewezen te worden.

Al deze ervaringen slaan we op in ons lichaam en ze weerhouden ons om een bewuste keuze te hebben in leiden en volgen. Ze zorgen ervoor dat we onze emoties rond leiden en volgen labelen als goed of slecht. Hierdoor verliezen we vrijheid in ons leven.

Achtergrond van de methodiek:

BBTRS (Biodynamic Breathwork and Trauma Release) staat centraal in dit traject.  We maken gebruik van diep verbonden ademhaling, geluid en meditatie, beweging,  aanraking en emotionele expressie. Deze combinatie helpt je om dichter bij de wijsheid van je lichaam te komen.

Door gebruik van deze elementen ligt de focus in het aanwezig leren  zijn in je lichaam, je felt sense verder te ontwikkelen, en jezelf te  ontmoeten daarin. Dit alles maakt het mogelijk om diepe kernspanning los  te laten zonder je systeem te overweldigen.

Kostprijs

  • particulieren: 85 euro (particulieren)
  • bedrijven: 115 euro excl. BTW 

Deel dit evenement

bottom of page