top of page

vr 11 nov

|

Grobbendonk

Padma-dag: Ademwerk en lichaamsbewustzijn

Wil je ruimte maken voor jezelf om te vertragen, te voelen en contact te maken met wat er is? wil je meer contact met je lichaam, spanning en emoties opmerken en deze stap voor stap leren loslaten en uitdrukken?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Padma-dag: Ademwerk en lichaamsbewustzijn
Padma-dag: Ademwerk en lichaamsbewustzijn

Praktische info

11 nov 2022, 09:30 – 17:00

Grobbendonk, Droomland 6a, 2288 Grobbendonk, België

Inhoud

We hebben vaak al vroeg geleerd om bepaalde gevoelens te blokkeren, te onderdrukken of te ontkennen. Dit mechanisme is vaak nodig om ons staande te houden in onze thuis- of werksituatie. We durven vaak het risico niet (meer) nemen om onze echte gevoelens te voelen en te tonen. Dit leidt tot leven op automatische piloot, volgens oude patronen die ons tegen pijn beschermen en ons tegelijk belemmeren en speelsheid en vreugde uitdoven.

W. Reich stelde vast dat, als we emoties en de energie die daaraan verbonden is niet kunnen uiten, deze energie wordt vastgehouden in ons lichaam. Hij beschreef 7 spanningsriemen in ons lichaam. Dit zijn gebieden waar spanning vastgehouden wordt als gevolg van het niet uitdrukken van verdriet, kwaadheid, frustratie, angst…. Hierdoor lopen we letterlijk 'vast', niet alleen fysiek maar ook in onze gedachten én onze emoties. We verliezen de vrijheid om ons échte leven te leiden, lief te hebben, keuzes te maken en richting kiezen.

Door diep verbonden te ademen, krijgt je lichaam terug contact met zijn eigen wijsheid. De plekken in je lichaam waar energie en spanning vastzitten, worden voelbaar. Tegelijk wordt je lichaam uitgedaagd om deze spanning en energie terug los te maken door beweging, expressie, trillingen. Dan dicht bij jezelf blijven en alle sensaties en emoties toelaten, maakt je vrijer en laat de energie in je lichaam terug stromen.

Deze dag is zowel voor jou, al bekend met ademwerk of nog niet. We ondersteunen je in dit proces, op jouw tempo.

Het voordeel van dit werk in groep te kunnen doen is dat je mee gedragen wordt door de groep, je kan verbinden met anderen en je kan meegaan in de aanmoediging en energie van de groep.

Wat kan je verwachten?

We werken deze dag met onze adem, expressie, beweging, geluid, aanraking en meditatie, de 6 elementen van biodynamisch ademwerk.

We werken eerst aan lichaamsgewaarzijn, beweging, contact maken met jezelf en leiden daarna rustig een ademsessie in. Tijdens deze eerste sessie ervaar je goed hoe je de energie / spanning kan opbouwen in je lichaam en terug kan afbouwen. Na een lichte maaltijd en meditatie gaan we de tweede ademsessie in, waarin we je verder begeleiden in het rustig opbouwen van de energie in je lichaam en helpen we je om vastgehouden spanning los te laten en uit te drukken. Daarna is er voldoende tijd om al je ervaringen te integreren.

Ontvangst 9u30

Einde 17u

maximum 12 deelnemers.

Voor wie?

Iedereen die ademwerk wil leren kennen. Ook voor degene die ademwerk al ervaren hebben, is dit een dag waar je je er terug aan kan overgeven in een veilige ruimte.

Kostprijs?

Benodigdheden van de dag, lichte vegetarisch lunch, drank en fruit inbegrepen:

Particulieren: 140 euro  

Ondernemers en supportersprijs: 168 euro (vrijgesteld van btw)

Met jouw extra bijdrage maak je dit traject mogelijk voor iemand die anders die kans niet zou hebben.

Spreekt dit werk je aan, en is de enige struikelblok het financiële, contacteer ons even.

Begeleiding

Anneleen Rabijns, Hans Hoegaerts en Astrid Alders

Deel dit evenement

bottom of page