top of page

vr 19 aug

|

Halen

Padma-dag : je lichaam als kompas

Wil je ruimte maken voor jezelf om te vertragen, te voelen en contact te maken met wat er is? wil je meer contact met je lichaam, spanning en emoties opmerken en deze stap voor stap leren loslaten en uitdrukken?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Padma-dag : je lichaam als kompas
Padma-dag : je lichaam als kompas

Praktische info

19 aug 2022, 14:30 – 21:30

Halen, Halen, België

Inhoud

We hebben vaak al vroeg geleerd om bepaalde gevoelens te blokkeren, te onderdrukken of te ontkennen. Dit mechanisme is vaak nodig om ons staande te houden in onze thuis- of werksituatie. We durven vaak het risico niet (meer) nemen om onze echte gevoelens te voelen en te tonen. Dit leidt tot leven op automatische piloot, volgens oude patronen die ons tegen pijn beschermen en ons tegelijk belemmeren en speelsheid en vreugde uitdoven.

W. Reich stelde vast dat, als we emoties en de energie die daaraan verbonden is niet kunnen uiten, deze energie wordt vastgehouden in ons lichaam. Hij beschreef 7 spanningsriemen in ons lichaam. Dit zijn gebieden waar spanning vastgehouden wordt als gevolg van het niet uitdrukken van verdriet, kwaadheid, frustratie, angst…. Hierdoor lopen we letterlijk 'vast', niet alleen fysiek maar ook in onze gedachten én onze emoties. We verliezen de vrijheid om ons échte leven te leiden, lief te hebben, keuzes te maken en richting kiezen.

Tijdens deze dag laten we je deze verschillende spanningsriemen ervaren.  We werken stap voor stap met spanningen rond de ogen en het hoofd, de keel, hartstreek, buik en bekken. 

Door diep verbonden te ademen, krijgt je lichaam terug contact met zijn eigen wijsheid. De plekken in je lichaam waar energie en spanning vastzitten, worden voelbaar. Tegelijk wordt je lichaam uitgedaagd om deze spanning en energie terug los te maken door beweging, expressie, trillingen. Dan dicht bij jezelf blijven en alle sensaties en emoties toelaten, maakt je vrijer en laat de energie in je lichaam terug stromen.

We laten je de basisbegrippen van ademwerk en traumarelease ervaren en ondersteunen je in dit proces, op jouw tempo.

Het voordeel van dit werk in groep te kunnen doen is dat je mee gedragen wordt door de groep, je kan verbinden met anderen en je kan meegaan in de aanmoediging en energie van de groep.

Wat kan je verwachten?

We werken deze dag met onze adem, expressie, beweging, geluid, aanraking en meditatie, de 6 elementen van biodynamisch ademwerk.

We werken eerst aan lichaamsgewaarzijn, beweging, contact maken met jezelf en we verkennen een aantal thema's die verbonden zijn aan specifieke delen van ons lichaam. Na een lichte maaltijd gaan we een ademsessie in, waarin we je begeleiden in het rustig opbouwen van de energie in je lichaam en helpen we je om vastgehouden spanning los te laten en uit te drukken. Daarna is er voldoende tijd om al je ervaringen wat te integreren rond het vuur.

We starten om 15u en eindigen om 22u.

maximum 8 deelnemers.

Voor wie?

Iedereen die ademwerk wil leren kennen. Ook voor degene die ademwerk al ervaren hebben, is dit een dag waar je je er terug aan kan overgeven in een veilige ruimte.

Kostprijs?

115 euro  (benodigdheden van de dag, drank en fruit inbegrepen, eigen lunch mee te brengen)

Begeleiding

Astrid Alders en Anneleen Rabijns

Deel dit evenement

bottom of page