top of page

wo 11 sep

|

Land aan Zee

Traject: De kracht van jouw energie en adem

Transformatie vraagt meer dan tools, het vraagt dat we doorheen intense emoties kunnen blijven bewegen en niet verkrampen. In dit traject van 5 maanden staat jou persoonlijke ontwikkeling centraal. Je bent zelf het belangrijkste instrument om bedding te bieden aan intense processen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Traject: De kracht van jouw energie en adem
Traject: De kracht van jouw energie en adem

Praktische info

11 sep 2024, 17:00 – 13 sep 2024, 17:00

Land aan Zee, Meeldijk 11A, 4328 NE Burgh-Haamstede, Nederland

Inhoud

 • Heb je al wat persoonlijk werk gedaan, patronen aangepakt, en wil je nog een laagje dieper gaan?
 • Heb je als leidinggevende of begeleider al ervaren dat een project mede staat of valt door de mate waarin jij spannende situaties kan 'containen' en daarin kan blijven bewegen? 
 • Streef je ernaar je werk met clienten, coachees, teams te blijven verdiepen?
 • Maak je graag écht tijd om je lichaam te laten spreken en herstellen van de intense job die we hebben?

Dan is dit programma helemaal op jouw maat gemaakt.

We stelden "De kracht van jouw energie en adem" samen omdat te midden van een overvloed aan tools, modellen en kennis, de belangrijkste kracht in ons werk te vaak over het hoofd wordt gezien: ons eigen lichaam en onze eigen energie. Wat heb je aan al die tools en waardevolle technieken in je hoofd, als de spannende situaties waarin we vaak belanden alleen maar je beschermingsmechanismen activeren?

Dit programma biedt gedurende 5 maanden een diepgaande verkenning  van jouw energie en adem. We laten je ervaren hoe het is om op persoonlijk en professioneel vlak meer ruimte te maken voor jouw eigen kracht en een groter lichamelijk bewustzijn te creëren in alle facetten van jouw leven.

Als leider, coach of hulpverlener, vervul je een cruciale rol bij het leiden, begeleiden en ontwikkelen van mensen en teams. De effectiviteit van deze inspanningen is nauw verbonden met je eigen bewustzijn. Het ontwikkelingsproces dat mogelijk is, weerspiegelt vaak de diepte van je eigen bewustzijn. 

Net zoals een boom niet hoger kan groeien dan zijn wortels reiken, kan een team niet verder gaan dan het bewustzijnsniveau van zijn leiders.

Om een dieper proces van groei en ontwikkeling te initiëren bij je teams, cliënten of coachees, heb je een groter bewustzijn nodig van jouw eigen patronen en overtuigingen. Dit kan alleen door zelfreflectie en het aanpakken van persoonlijke belemmeringen die ook je eigen groei beperken. Deze oude patronen (zoals we er allemaal kennen), weerspiegelen zich ook in relatie tot jouw team, clienten of coachees en ze weerhouden je om op een diepere laag te verbinden met jezelf en de anderen waardoor duurzame verandering uitblijft. 

Het doorbreken van deze patronen vereist moed en toewijding. Het betekent het aangaan van uitdagingen, het durven duiken in je eigen lichaam, het loslaten van beperkende overtuigingen en het omarmen van een groter bewustzijn. 

Ben je bereid om je eigen groeiproces verder aan te gaan?

Wil je onderzoeken wat er nodig is om je op een diepere laag te kunnen verbinden?

"Knowing your own darkness is the best method for dealing with the darkness of other people." 

Carl Jung

Doelgroep

Het programma richt zich op leiders, begeleiders, coaches, teamcoaches, organisatiecoaches, psychologen, psychotherapeuten, psychiaters,... die zich engageren om zich helemaal te geven en écht verschil te maken in hun werk en persoonlijke leven.

Het is specifiek gemaakt voor mensen die willen onderzoeken wat er mogelijk is in hun leiderschap wanneer ze op een diepere laag met zichzelf verbinden.

We willen op pad met moedige en toegewijde (bege)leiders, die bereid zijn uitdagingen aan te gaan, beperkende overtuigingen los te laten en een groter bewustzijn van zichzelf te omarmen door adem-, lichaams- en opstellingswerk.

Inhoud

In deze opleiding richten we ons op energetisch lichaamswerk, dit is een krachtige manier om een proces van bewustwording te openen die verder reikt dan de ratio. Het geeft je de mogelijkheid op een fysieke manier oude patronen te doorbreken en nieuwe ruimte voor jezelf te creëren. 

Alles wat je in de loop van je leven meegemaakt hebt, wordt in je lichaam geregistreerd en bewaard. Of je het nu wil of niet, dit is de voedingsbodem voor al de patronen die je leven vandaag vormen. De moeilijke en pijnlijke gebeurtenissen worden vaak vergrendeld in het onbewuste en sturen ons leven vaak op onzichtbare manieren. 

Samen met de indrukken van deze gebeurtenissen duwen we vaak de bijhorende emoties weg. Deze emoties zijn energiën die we als specifieke sensaties in ons lichaam kunnen voelen, als je blij bent gaan er andere sensaties door je lichaam dan wanneer je boos, geïrriteerd of onrustig bent. Wanneer we onbewust de ‘onaangename’ sensaties onderdrukken, stagneert er energie in ons lichaam en ontstaan er fysieke en emotionele blokkades. Je lichaam verkrampt en verhard op deze plaatsen waar het geen ruimte meer wil of kan maken voor expressie. Het verstoort de balans tussen voelen, denken en handelen.

Als leider, begeleider of coach heeft dit uiteraard een erg grote invloed op ons werk. Een verkrampt lichaam heeft een directe invloed op de energie die je uitstraalt en kan overbrengen. Het heeft invloed op de aard van de interactie met teamleden en jouw klanten. Als je lichaam verkrampt en verdedigingslagen activeert, slaag je er niet meer in om op een dieper niveau te verbinden waardoor het proces of de interactie niet meer verder geraakt. 

Door je steeds bewuster te worden van welke fysieke sensaties je voelt, kan je die blokkades opruimen. Deze vaardigheid noemen we 'Felt Sense'. Een dieper contact met jouw eigen Felt Sense brengt je op een veilige manier in contact met onverwerkte gevoelens en emoties van onbewuste patronen. Wanneer je deze laag voor laag doorvoelt en verwerkt, laten ze uiteindelijk ook fysiek los. Dit deblokkeren van vastzittende energie zorgt ervoor dat je weer meer energie voelt stromen waardoor er innerlijke rust, ruimte en balans ontstaat. 

Jouw systeem hoeft geen energie meer te spenderen aan onderdrukken en wegduwen, het voelt zich veiliger bij verschillende vormen van intensiteit in (on)verwachte situaties. Hierdoor kunnen nieuwe constructieve strategieën ingezet worden om te leven en te leiden zoals jij zelf wil. Dit vermogen om in je eigen lichaam meer intensiteit te laten stromen zorgt ervoor dat je moeilijke of spannende situaties niet langer onbewust uit de weg gaat in jouw werk. 

Het doel van dit programma is dan ook dit:

Het openen van jouw vermogen om bij intense sensaties en situaties te kunnen blijven, helder te kunnen zien wat er zich afspeelt en daarin te kunnen blijven bewegen.

Tijdens de meerdaagsen laten we je ervaren welke patronen er vastzitten in je lichaam, door intens adem- , lichaams- en opstellingswerk. We werken op maat en het ritme van de groep door continue in te checken bij ieder zijn proces. We zijn zelf ervaren coaches, en bieden bedding voor het ontwikkelingsproces waartoe jij je engageert gedurende deze 5 maanden en voor het groepsproces dat op gang zal komen.

Indeling van het programma

BLOK I: Veiligheid en expressie

In het eerste blok van het programma gaan we aan de slag met veiligheid en expressie. We vergroten jouw bewustzijn rond deze thema's in jouw lichaam en maken ruimte voor authentieke uitstraling hierin. Wat betekent veiligheid in jouw lichaam voor jou en hoe geef je dit vorm? Hoe makkelijk is het voor jou om zichtbaar te zijn door expressie, om duidelijk ruimte te geven aan jouw gedachten en ideeën? Deze thema’s zijn niet alleen van groot belang voor de connectie met jezelf, ze zijn ook de basis voor het werk dat je doet met anderen. Je authenticiteit en effectiviteit als (bege)leider hangen hiermee samen. 

We gaan aan de slag met de mate waarin je verbale en non-verbale expressie overeenkomt met de energie die je in je lichaam voelt. Wat voelt voor jou veilig genoeg om uit te drukken en wat niet?

Hiervoor laten we je je relatie ervaren tot veilig- en onveiligheid, zichtbaar- en onzichtbaarheid,  expressie, authenticiteit

BLOK II: Kwetsbaarheid en kracht

In het tweede blok van het programma richten we onze aandacht op het vergroten van je bewustzijn rond jouw relatie met kwetsbaarheid en daadkracht. Deze twee thema's zijn onmisbaar voor gezonde relaties met jezelf en anderen. In welke mate kan jij je eigen (en anderen hun) kwetsbaarheid omarmen? In welke mate ben je comfortabel met het dragen van verantwoordelijkheid en macht? Deze thema’s beïnvloeden de manier waarop samenwerking vorm kan krijgen onder moeilijke omstandigheden.

Hiervoor laten we je verschillende thema’s ervaren zoals leiden en volgen, weerstand, manipulatie, uitreiken en kwetsbaarheid, afhankelijkheid en onafhankelijkheid en macht.

BLOK III: Intuïtie en passie

In het derde blok van het programma duiken we in je vermogen om jouw intuïtie terug aan te sluiten op je leven en werk. We gaan ook op zoek naar de motor van jouw passie, en maken stap voor stap meer ruimte om van uit deze plek te leven en te werken. Hoe meer je als leider, hulpverlener of coach je plek kan innemen vanuit contact met je intuïtie en passie, hoe meer impact je creëert bij je teamleden, clienten en klanten.

Je zal ervaren hoe je lichaam reageert als het uitgenodigd wordt in emotionele flexibiliteit, veerkracht, genieten, passie, stabiliteit, gronding, grenzen en kracht.

Concreet

3 x een meerdaagse in Land aan Zee

 1. BLOK 1: woensdag 11/09/24 (start om 17u) tot vrijdag 13/09/24 (einde om 16u)
 2. BLOK 2: woensdag 20/11/24 (start om 17u) tot vrijdag 22/11/24 (einde om 16u)
 3. BLOK 3: woensdag 29/01/25 (start om 17u) - vrijdag 31/01/25 (einde om 16u)

Tussentijdse Zoom-momenten

Tussen elk blok voorzien we een Zoom moment waarin we samenkomen en reflecteren op de integratie van jouw proces. De 3 zoom-momenten worden samen met de groep vastgelegd, we richten ons op momenten in oktober, december en februari 2025.

Online programma

Je krijgt toegang tot een online programma met oefeningen, reflectievragen en meer informatie waarmee je tussen de sessies door zelf aan de slag kan.

Investering

Early bird tarief voor 31 april 2024:

 • Overnachting in een eenpersoonskamer: 2.990 euro* excl. btw
 • Overnachting in een tweepersoonskamer: 2.750 euro* excl. btw

Normaal tarief na 31 april 2024:

 • Overnachting in een eenpersoonskamer:  3.220 euro* excl. btw
 • Overnachting in een tweepersoonskamer:  2.975 euro* excl. btw

*inclusief: overnachtingen, maaltijden, begeleiding, zoom momenten, onlineprogramma

Betaling in schijven mogelijk.

Begeleiders

Tijdens dit traject word je begeleid voor Hans Hoegaerts en Astrid Alders, beiden gecertificeerde BBTRS™ practitioners.

Hans (www.hanshoegaerts.be) is leiderschapscoach & teamcoach, bodyworker

Astrid (www.astridalders.be) is psychologe, organisatiecoach en systemisch opsteller

Deel dit evenement

bottom of page