top of page

wo 11 sep

|

Land aan Zee

Traject: De kracht van jouw energie en adem

Transformatie vraagt meer dan tools, het vraagt dat we doorheen intense emoties kunnen blijven bewegen en niet verkrampen. In dit traject van 5 maanden staat jou persoonlijke ontwikkeling centraal. Je bent zelf het belangrijkste instrument om bedding te bieden aan intense processen.

Traject: De kracht van jouw energie en adem
Traject: De kracht van jouw energie en adem

Praktische info

11 sep 2024 17:00 – 12 feb 2025 17:00

Land aan Zee, Meeldijk 11A, 4328 NE Burgh-Haamstede, Nederland

Inhoud

 • Heb je al een aantal dingen gedaan, zaken vastgepakt, en wil je nog een laagje dieper gaan?
 • Heb je als leidinggevende of coach al ervaren dat een project mede staat of valt door de mate waarin jij moeilijke processen kan containen en daarin kan blijven bewegen? 
 • Streef je ernaar je werk met clienten, coachees, teams te verdiepen?
 • Maak je graag voldoende tijd voor je lichaam om het te laten spreken, om het te laten herstellen van de intense job die we hebben?

Maak dan kennis met ons programma "De kracht van jouw energie en adem."!

We stelden dit programma samen omdat te midden van een overvloed aan tools en kennis, de belangrijkste kracht in ons werk vaak over het hoofd wordt gezien: jouw eigen lichaam en energie. Want wat heb je met al die tools en waardevolle technieken die je ondertussen geleerd hebt, als de spannende situaties waarin we vaak belanden alleen maar je beschermingsmechanismen triggeren?

Dit programma biedt gedurende 5 maanden een diepgaande verkenning van de kracht van energie en adem in persoonlijke ontwikkeling en professionele begeleiding. 

Als leider of coach en hulpverlener, vervul je een cruciale rol bij het leiden en begeleiden van mensen en teams, maar de effectiviteit van je inspanning is nauw verbonden met je eigen bewustzijn. Het ontwikkelingsproces dat mogelijk is, weerspiegelt vaak de diepte van je eigen bewustzijn. 

Net zoals een boom niet hoger kan groeien dan zijn wortels reiken, kan een team niet verder gaan dan het bewustzijnsniveau van zijn leiders.

Om een dieper proces van groei en ontwikkeling bij je teams, cliënten of coachees te initiëren, dien je je bewust te worden van je eigen patronen en overtuigingen. Dit betekent zelfreflectie en het aanpakken van persoonlijke belemmeringen die ook je eigen groei kunnen beperken. Als je vastzit in oude patronen (zoals we allemaal kennen), zullen deze zich weerspiegelen in je team en de processen die je aangaat met mensen, waardoor het moeilijker wordt om een proces dat leidt tot duurzame verandering te blijven gaan.

Het doorbreken van deze patronen vereist moed en toewijding. Het betekent het aangaan van uitdagingen, het loslaten van beperkende overtuigingen en het omarmen van een groter bewustzijn. 

Ben je bereid om je eigen groeiproces verder aan te gaan?

Wil je onderzoeken wat er nodig is om je op een diepere laag te kunnen verbinden?

"Knowing your own darkness is the best method for dealing with the darkness of other people." 

Carl Jung

Doelgroep

Het programma richt zich op leiders, begeleiders, coaches, teamcoaches, organisatiecoaches, psychologen, psychotherapeuten, psychiaters,... die zich engageren om zich helemaal te geven en écht verschil te maken in hun werk en persoonlijke leven.

Het is specifiek gemaakt voor mensen die willen onderzoeken wat er mogelijk is in hun leiderschap wanneer ze op een diepere laag met zichzelf verbinden.

We willen op pad met moedige en toegewijde leiders, die bereid zijn uitdagingen aan te gaan, beperkende overtuigingen los te laten en een groter bewustzijn van zichzelf te omarmen door adem-, lichaams- en opstellingswerk.

Inhoud

Energetisch lichaamswerk is een bewustwordingsproces. 

Alles wat je in de loop van je leven meemaakt, wordt in je lichaam bewaard. De moeilijke en pijnlijke gebeurtenissen worden vaak vergrendeld in het onbewuste.

Emoties zijn energie die in je lichaam bepaalde sensaties geven. Deze energie kunnen we voelen in ons lichaam, als je blij bent gaan er andere sensaties door je lichaam dan als je boos, geiirriteerd of onrustig bent. Onbewust worden de ‘onaangename’ sensaties vaak onderdrukt en dat maakt dat energie stagneert en er stilaan blokkades ontstaan. Je lichaam verkrampt en verhard op die plaatsen (link met bindweefsel) Het verstoord ook de balans tussen voelen, denken en handelen.

Dit speelt ons ook parten in ons werk. Als je lichaam verkrampt heeft dit direct invloed op de energie die je uitstraalt als leidinggevende of coach. Het heeft invloed op de aard van de interactie met teamleden, klanten. Als je lichaam verkrampt, komen ook beschermingsmechanismen boven, die maken dat een proces of interactie niet verder geraakt dan dat. 

Door je bewust te worden van wat je voelt, fysieke sensaties, felt sense te leren ervaren, kan je blokkades opruimen. Hierbij komen onverwerkte gevoelens en emoties van onbewuste patronen tegen. Wanneer deze laag voor laag doorvoeld zijn en verwerkt worden, laten ze uiteindelijk ook fysiek los. Wanneer je dit doorgaat komt de geblokkeerde energie weer ter beschikking en gaat weer vrij stromen. Daardoor ontstaat er meer innerlijke rust, ruimte en balans. Omdat ons systeem niet meer de hele tijd bezig is met dat wat onderdrukt is onderdrukt te moeten houden. Ons systeem is er niet meer bang van waardoor er ook niet meer allerlei strategien moeten aangewend worden om deze sensaties te vermijden.

Dit heeft een directe invloed op de intensiteit die je zelf kan dragen als begeleider, en op welke situaties je vaak onbewust uit de weg gaat.

Dit traject opent je vermogen om bij intense sensaties en situaties te kunnen blijven, helder te kunnen zien wat er zich afspeelt en daarin te kunnen blijven bewegen.

Tijdens de meerdaagsen laten we je ervaren welke patronen er vastzitten in je lichaam, door intens adem- , lichaams- en opstellingswerk. 

We checken telkens in met de groep en gaan met jullie dit intense proces aan.  

We zijn zelf ervaren coaches, en bieden bedding 

 • voor het ontwikkelingsproces waartoe jij je commit gedurende deze 5 maanden
 • voor het groepsproces dat op gang zal komen
 • en aan elkaar als begeleiders 

BLOK 1: IK EN MIJN PATRONEN

We gaan met je adem en energetisch lichaamswerk onderzoeken welke patronen je tegenkomt. Je kan al veel weten en geplaatst hebben van de patronen die je kent. Deze patronen werken vaak verder op een onbewuste laag, waardoor ze blijven bestaan of telkens in verschillende vormen je leven weer binnenkomen. Dit blok word je uitgenodigd om te voelen en te ervaren hoe deze patronen zichtbaar worden in je lichaam. We bewegen tussen veiligheid en onveiligheid om je bewuster te worden van hoe dit voelt in je lichaam en welke patronen in werking treden als je je onveilig voelt. Je lichaam verkeert vaak de hele tijd in een waaktoestand, zonder dat je je daar bewust van bent. We dragen allemaal in mindere of meerdere mate geblokkeerde trauma-energie met ons mee, die op zijn beurt  onbewust beschermingsmechanismen triggeren. 

Met diep verbonden ademsessies, kom je deze patronen en trauma-energie op een diepere laag tegen en wordt je uitgenodigd om ze op die diepere laag in beweging te brengen.

Opstellingswerk sluit daar naadloos op aan en brengt je op een andere manier in contact met de bewegingen in de onderlaag.

In de online module waar je tussen blok 1 en blok 2 toegang toe krijgt, krijg je informatie over de meest gangbare lichaamsgerichte benaderingen van trauma. Wat trauma-energie eigenlijk is en wat er juist gebeurd in je lichaam. Je krijgt ook ingesproken oefeningen mee waardoor het bewust worden van je adem en lichaam doorheen de blokken verscherpt kan worden.

BLOK 2: IK EN DE ANDER

Dit blok gaan we dieper in op welke patronen in verbinding met anderen getriggerd worden. De groep is je spiegel. We leggen hier telkens de link met je lichaam: wat zegt je lichaam over wat er gebeurd met je in contact met anderen en kan je dat observeren? Kan je de ideëen en verhalen die je daarover al gevormd hebt, laten gaan en je lichaam en intuitie daarin zuiver waarnemen? Je lichaam vertelt vaak een heel ander verhaal. Je wordt  je bewuster van veiligheid en onveiligheid in contact met anderen en hoe je lichaam daarop reageert.

In de online module tussen blok 2 en 3 krijg je info over je lichaamsbouw en verschillende delen van je lichaam. Je leert hoe en welke energie zich daarin kan vastzetten, en hoe je dat kan herkennen in hoe je omgaat met situaties en met anderen. Voor elke lichaamsbouw en lichaamsdeel geven we je oefeningen mee om de energie te kunnen observeren en losser te maken.

BLOK 3: IK EN MIJN ESSENTIE/BEWUSTZIJN

Doorheen de vorige 2 blokken hebben we de intensiteit van het adem- en lichaamswerk stilaan opgebouwd. Daardoor kunnen we in blok drie nog een laagje dieper gaan.  Elke ademsessie brengt je dieper in je bewustzijn, breidt je vermogen om bij intense sensaties en emoties te kunnen blijven uit. Daardoor kan je ook telkens beter voelen en observeren wat je lichaam je vertelt. Dat brengt je dichter blj je intuïtie. Doordat je vermogen om bij intense ervaringen groter is, kan je nu patronen in zijn kern beginnen voelen en in beweging brengen, vanuit je lichaam. Dit vergroot je keuzevrijheid in het dagdagelijkse leven immens, omdat je je bewuster wordt van automatische beschermingsmechanismen én het ongemak beter kan verdragen als je die beschermingsmechanismen even een halt toe roept. Je krijgt een keuze om met bewustzijn en vanuit je essentie te reageren op situaties en je leven vorm te geven.

Concreet

3 x een meerdaagse in Land aan Zee

 1. BLOK 1: woensdag 11/09/24 (start om 17u) tot vrijdag 13/09/24 (einde om 16u)
 2. BLOK 2: woensdag 20/11/24 (start om 17u) tot vrijdag 22/11/24 (einde om 16u)
 3. BLOK 3: woensdag 29/01/25 (start om 17u) - vrijdag 31/01/25 (einde om 16u)

Tussentijdse Zoom-momenten

Tussen elk blok voorzien we een Zoom moment waarin we samenkomen en reflecteren op de integratie van jouw proces. De 3 zoom-momenten worden samen met de groep vastgelegd, we richten ons op momenten in oktober, december en februari 2025.

Online programma

Je krijgt toegang tot een online programma met oefeningen, reflectievragen en meer informatie waarmee je tussen de sessies door zelf mee aan de slag kan

Investering

Early bird tarief voor 31 maart 2024:

 • Overnachting in een eenpersoonskamer: 2.770 euro* excl. btw
 • Overnachting in een tweepersoonskamer: 2.525 euro* excl. btw

Normaal tarief na 31 maart 2024:

 • Overnachting in een eenpersoonskamer: 2.990 euro* excl. btw
 • Overnachting in een tweepersoonskamer:  2.750 euro* excl. btw

*inclusief: overnachtingen, maaltijden, begeleiding, zoom momenten, onlineprogramma

Begeleiders

Tijdens dit traject word je begeleid voor Hans Hoegaerts en Astrid Alders, beiden gecertificeerde BBTRS™ practitioners.

Hans (www.hanshoegaerts.be) is leiderschapscoach & teamcoach, bodyworker

Astrid (www.astridalders.be) is psychologe, organisatiecoach en systemisch opsteller

Deel dit evenement

bottom of page