top of page

ma 03 jul

|

Heerlijckyt Van Elsmeren

Voor coaches en hulpverleners (dag)

Deze workshop vergroot je vaardigheid om emoties te kunnen ‘containen’ in jezelf. Dit brengt een verdieping in zowel je eigen groeiproces als in je vaardigheid om anderen in hun proces te ondersteunen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Voor coaches en hulpverleners (dag)
Voor coaches en hulpverleners (dag)

Praktische info

03 jul 2023, 09:30 – 16:30

Heerlijckyt Van Elsmeren, Weg op Halen 2, 3450 Geetbets, België

Inhoud

Intro:

In deze workshop wordt je vermogen om in het hier en nu bij intense emoties te blijven vergroot. Je leert pendelen tussen conflicterende emoties, zonder vast te komen zitten in een van de twee.

Je ervaart hoe je daarin kan bewegen volgens wat je lichaam en intuïtie je aangeeft. Zo creëer je ruimte in je lichaam, je belangrijkste instrument om intense processen te kunnen ondersteunen.

WAT?

We hebben vaak al vroeg geleerd om bepaalde gevoelens te blokkeren, te onderdrukken of te ontkennen. Dit mechanisme is vaak nodig om ons staande te houden in onze thuis- of werksituatie. We durven vaak het risico niet (meer) nemen om onze echte gevoelens te voelen en te tonen. Dit leidt tot leven op automatische piloot, volgens oude patronen die ons tegen pijn beschermen en ons tegelijk belemmeren en speelsheid en vreugde uitdoven.

W. Reich stelde vast dat, als we emoties en de energie die daaraan verbonden is niet kunnen uiten, deze energie wordt vastgehouden in ons lichaam. Hij beschreef 7 spanningsriemen in ons lichaam. Dit zijn gebieden waar spanning vastgehouden wordt als gevolg van het niet uitdrukken van verdriet, kwaadheid, frustratie, angst…. Hierdoor lopen we letterlijk 'vast', niet alleen fysiek maar ook in onze gedachten én onze emoties. We verliezen de vrijheid om ons échte leven te leiden, lief te hebben, te genieten, keuzes te maken en richting te kiezen.

Door diep verbonden te ademen, krijgt je lichaam terug contact met zijn eigen wijsheid. De plekken in je lichaam waar energie en spanning vastzitten, worden voelbaar. Tegelijk wordt je lichaam uitgedaagd om deze spanning en energie terug los te maken door beweging, expressie, trillingen. 

Dan dicht bij jezelf blijven en alle sensaties en emoties toelaten, maakt je vrijer en laat de energie in je lichaam terug stromen.

Wat kan je verwachten?

De dag wordt gevuld met de  6 elementen van Biodynamisch ademwerk en traumarelease (BBTRS): adem, beweging, geluid,  aanraking, expressie en meditatie.

Wil je ervaren:

  • hoe je bewust bij ongemak en intense processen kan blijven?
  • hoe je kan bewegen volgens wat je lichaam je dan aangeeft en je intuïtie?

Welkom!

Elke Padma-dag bouwen we op maat op rond de thema’s die in de groep leven. We werken enerzijds met lichaamsgerichte oefeningen om deze thema’s en spanningsgebieden te verkennen en verdiepen dan deze thema’s verder in de ademsessies.

Je ervaart dan hoe je de energie en spanning kan opbouwen in je lichaam en terug kan afbouwen. We leren je pendelen tussen een bepaalde mate van gemak en ongemak, rust en onrust.

Dit verhogen van je veerkracht is het leren bewegen van het ene naar het andere, zonder vast te komen zitten in een van de twee.

Daarna is er voldoende tijd om al je ervaringen te integreren.

Voor wie?

Tijdens deze dag richten we ons op hulpverleners en coaches die hun eigen emotionele beweeglijkheid willen vergroten.

Je vaardigheid om emoties te kunnen ‘containen’ in jezelf, vergroot je vaardigheid om anderen in hun proces te ondersteunen. Tegelijk brengt dit werk een verdieping in je eigen groeiproces.

Programma:

Welkom vanaf 9u. in de Yurt op het domein van De Heerlijckyt. We starten om 9u30.

Einde is voorzien tussen 16u30 en 17u.

maximum 10 deelnemers.

Waar?

De Heerlijckyt van Elsmeren

Weg op Halen 2,

Geetbets 

We kiezen bewust de Yurt als plek voor deze Padma-dag. Deze is gelegen achteraan op het domein van de Heerlijckyt, waar we echt ons eigen plek hebben. We brengen de hele dag daar zowel binnen in de Yurt als buiten door.

Kostprijs?

particulieren: 145 euro

ondernemers/bedrijven: 175 euro (excl. BTW)

(benodigdheden van de dag, lichte vegetarisch lunch, drank en fruit inbegrepen)

Door wie?

Deze dag wordt gegeven door Astrid Alders en Hans Hoegaerts, beiden BBTRS practitioners en resp. psychologe, systemisch opsteller en coach, lichaamswerker en groepsfacilitator.

Reactie deelnemers

Laura - Psychologe:

"Ik kwam hier om mijn lijf beter te voelen. Ik sta versteld van hoeveel emoties er vastzitten in mijn lichaam en hoe gewoon ik ben deze in te houden. 't Blijft moeilijk om deze te durven uitdrukken, maar ik ga verder op dit pad. Dank je wel! Ik heb het gevoel veel gekregen te hebben. Ik neem ook veel mee door te zien hoe jullie dit vormgeven en leiden."

Bart - Teamcoach:

“Ik vond deze dag super! Er werd ingespeeld op wat er op dat moment voelbaar en nodig was, balans in nabijheid en ruimte. Ik voelde me veilig en gedragen, wat echt een basis is die nodig is om diep te gaan. Heel veel zachtheid en liefde voelbaar. Voldoende uitleg, maar ook niet te veel.

Ook af en toe wat humor, zodat er toch ook lichtheid voelbaar is.”

*Je kan maar ruimte geven aan emoties, intense ervaringen bij een ander, in de mate dat je daar in je eigen lichaam ruimte voor hebt kunnen maken*

Deel dit evenement

bottom of page