top of page

vr 24 jun

|

Antwerpen

Workshop Biodynamisch ademwerk

Wil je graag meer écht contact met je lichaam, emoties en energie? Wil je anders leren omgaan met fysieke en emotionele spanning? Dit ervaringsgericht traject laat je voelen hoe emoties en ervaringen zich vastgezet hebben in je lichaam.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Workshop Biodynamisch ademwerk
Workshop Biodynamisch ademwerk

Praktische info

24 jun 2022, 13:30 – 16:30

Antwerpen, Ekeren, Antwerpen, België

Inhoud

Te volgen als workshop apart of als reeks van 5 workshops.

We bieden een reis aan doorheen alle spanningsgebieden in je lichaam. We werken stap voor stap met spanningen rond de ogen, hoofd, keel, hartstreek, buik en het bekken. Zo kan je de energie in je lichaam weer voelen stromen, je krachtiger en vrijer voelen.

Tijdens deze workshop staat ons bekkensegment centraal. We gaan aarden en gronden doorheen onze voeten, benen en bekken. Hoe losser en vrijer deze delen van je lichaam, hoe gemakkelijker je je eigen plek durft in te nemen en (tevreden) kan zijn wie je bent. Je sensualiteit en emoties voelen en exploreren gaan daarmee hand in hand.

BBTRS (Biodynamic Breathwork and Trauma Release) staat centraal in dit traject.  We maken gebruik van diep verbonden ademhaling, geluid en meditatie, beweging,  aanraking en emotionele expressie. Deze combinatie helpt je om dichter bij de wijsheid van je lichaam te komen.

Door gebruik van deze elementen ligt de focus in het aanwezig leren zijn in je lichaam, je felt sense verder te ontwikkelen, en jezelf te ontmoeten daarin. Dit alles maakt het mogelijk om diepe kernspanning los te laten zonder je systeem te overweldigen.

Het resultaat van dit traject  is...

  • meer verbinding met je eigen lichaam en je felt sense
  • meer vrijheid in bewegen en voelen
  • je hebt opgebouwde, diepe kernspanning in je lichaam leren loslaten
  • verhoogde veerkracht doordat je emoties meer durft toelaten en erin kan bewegen

Achtergrond info

We hebben vaak al vroeg geleerd om bepaalde gevoelens te blokkeren, te onderdrukken of te ontkennen. Dit mechanisme is vaak nodig om ons staande te houden in onze thuis- of werksituatie. We durven vaak het risico niet (meer) nemen om onze echte gevoelens te voelen en te tonen. Dit leidt tot leven op automatische piloot, volgens oude patronen die ons tegen pijn beschermen en ons tegelijk belemmeren en speelsheid en vreugde uitdoven.

W. Reich stelde vast dat, als we emoties en de energie die daaraan verbonden is niet kunnen uiten, deze energie wordt vastgehouden in ons lichaam. Hij beschreef 7 spanningsriemen in ons lichaam. Dit zijn gebieden waar spanning vastgehouden wordt als gevolg van het niet uitdrukken van verdriet, kwaadheid, frustratie, angst…. Hierdoor lopen we letterlijk 'vast', niet alleen fysiek maar ook in onze gedachten én onze emoties. We verliezen de vrijheid om ons échte leven te leiden, lief te hebben, keuzes te maken en richting kiezen.

Tijdens deze serie van 5 workshops, richten we ons op het loslaten van deze spanningsriemen van boven naar beneden. We werken stap voor stap met spanningen rond de ogen en het hoofd, de keel, hartstreek, buik en bekken. Energie wil in beweging blijven en volgt de weg van de minste weerstand. Hoe meer blokkades we van boven naar beneden vrij kunnen maken, hoe meer de levensenergie doorheen heel het lichaam terug naar boven kan stromen en uitgedrukt kan worden.

Door diep verbonden te ademen, krijgt je lichaam terug contact met zijn eigen wijsheid. De plekken in je lichaam waar energie en spanning vastzitten, worden voelbaar. Tegelijk wordt je lichaam uitgedaagd om deze spanning en energie terug los te maken door beweging, expressie, trillingen. Dan dicht bij jezelf blijven en alle sensaties en emoties toelaten, maakt je vrijer en laat de energie in je lichaam terug stromen.

We laten je de basisbegrippen van ademwerk en traumarelease ervaren en ondersteunen je in dit proces, op jouw tempo.

Het voordeel van dit werk in groep te kunnen doen is dat je mee gedragen wordt door de groep, je kan verbinden met anderen en je kan meegaan in de aanmoediging en energie van de groep.

Locatie

De Schuur

Fortuinstraat 33 - 2180 Ekeren/Mariaburg

Kostprijs

De workshops zijn apart te volgen of als een traject.

Aparte workshop: 65 euro.

Hele reeks:

- particulieren:      275 euro (ipv 325)

- bedrijven:      360 euro (excl. BTW)

Data

Telkens op een vrijdagnamiddag van 13:30 - 16:30u.

29 april; 13 mei, 27 mei, 10 juni en 24 juni.

Begeleiding

Afhankelijk van de grootte van de groep komen we met 1 tot 3 begeleiders. We zijn allemaal gecertificeerde BBTRS practitioners en hebben alle 3 een stevige basis aan ervaring in psychotherapie, coaching, lichaams- en ademwerk, zowel individueel als in groep.

Deel dit evenement

bottom of page