top of page

vr 01 jul

|

Hasselt

Workshop Biodynamisch ademwerk

Wil je graag meer écht contact met je lichaam, emoties en energie? Wil je anders leren omgaan met fysieke en emotionele spanning? Dit ervaringsgericht traject laat je voelen hoe emoties en ervaringen zich vastgezet hebben in je lichaam.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Workshop Biodynamisch ademwerk
Workshop Biodynamisch ademwerk

Praktische info

01 jul 2022, 19:00 – 22:00

Hasselt, Vissersstraat 3, 3500 Hasselt, België

Inhoud

We bieden met deze workshop de laatste stap aan in een reis doorheen alle spanningsgebieden in je lichaam

We werkten in deze reeks stap voor stap met spanningen rond de ogen en het hoofd, de keel, de hartstreek, de buik en het bekken. Zo kan je de energie in je lichaam weer voelen stromen, je krachtiger en vrijer voelen.

Ben je nog niet eerder geweest? Maak je geen zorgen, je kan elke workshop apart volgen moest je rond één specifiek gebied in jouw lichaam willen werken.

Tijdens deze workshop staat ons bekkensegment centraal. We gaan aarden en gronden doorheen onze voeten, benen en bekken. Hoemeer dit deel van je lichaam loskomt hoemeer je zelf je plek durft innemen, van jezelf mag zijn wie je bent. Je eigen sexuele gevoelens  voelen en toelaten gaat daarmee hand in hand.

Wat mag je verwachten?

We verwelkomen je graag iets voor 19:00 in de sfeervolle zaal van Monk-e waar we je kort introduceren in het werk. Daarna doen we een paar oefeningen die je bekkensegment op - en ontlaadt van spanning als voorbereiding voor het ademwerk.

In het tweede deel van de workshop gaan we dan samen een ademsessie in waarin de techniek van BBTRS centraal staat (Biodynamic Breathwork and Trauma Release).

BBTRS (Biodynamic Breathwork and Trauma Release) staat centraal in deze sessies.  We maken gebruik van diep verbonden ademhaling, muziek en meditatie, beweging,  aanraking en emotionele expressie. Deze combinatie helpt je om dichter bij de wijsheid van je lichaam te komen.

Door gebruik van deze elementen ligt de focus in het aanwezig leren zijn in je lichaam, je felt sense verder te ontwikkelen, en jezelf te ontmoeten daarin. Dit alles maakt het mogelijk om diepe kernspanning los te laten zonder je systeem te overweldigen.

Het resultaat van dit werk  is...

  • meer verbinding met je eigen lichaam en je felt sense
  • meer vrijheid in bewegen en voelen
  • je hebt opgebouwde, diepe kernspanning in je lichaam leren loslaten
  • verhoogde veerkracht doordat je emoties meer durft toelaten en erin kan bewegen

Achtergrond info

We hebben vaak al vroeg geleerd om bepaalde gevoelens te blokkeren, te onderdrukken of te ontkennen. Dit mechanisme is vaak nodig om ons staande te houden in onze thuis- of werksituatie. We durven vaak het risico niet (meer) nemen om onze echte gevoelens te voelen en te tonen. Dit leidt tot leven op automatische piloot, volgens oude patronen die ons tegen pijn beschermen en ons tegelijk belemmeren en speelsheid en vreugde uitdoven.

W. Reich stelde vast dat, als we emoties en de energie die daaraan verbonden is niet kunnen uiten, deze energie wordt vastgehouden in ons lichaam. Hij beschreef 7 spanningsriemen in ons lichaam. Dit zijn gebieden waar spanning vastgehouden wordt als gevolg van het niet uitdrukken van verdriet, kwaadheid, frustratie, angst…. Hierdoor lopen we letterlijk 'vast', niet alleen fysiek maar ook in onze gedachten én onze emoties. We verliezen de vrijheid om ons échte leven te leiden, lief te hebben, keuzes te maken en richting kiezen.

Tijdens deze serie van 5 workshops, richten we ons op het loslaten van deze spanningsriemen van boven naar beneden. We werken stap voor stap met spanningen rond de ogen en het hoofd, de keel, hartstreek, buik en bekken. Energie wil in beweging blijven en volgt de weg van de minste weerstand. Hoe meer blokkades we van boven naar beneden vrij kunnen maken, hoe meer de levensenergie doorheen heel het lichaam terug naar boven kan stromen en uitgedrukt kan worden.

Door diep verbonden te ademen, krijgt je lichaam terug contact met zijn eigen wijsheid. De plekken in je lichaam waar energie en spanning vastzitten, worden voelbaar. Tegelijk wordt je lichaam uitgedaagd om deze spanning en energie terug los te maken door beweging, expressie, trillingen. Dan dicht bij jezelf blijven en alle sensaties en emoties toelaten, maakt je vrijer en laat de energie in je lichaam terug stromen.

 We laten je de basisbegrippen van ademwerk en traumarelease ervaren en ondersteunen je in dit proces, op jouw tempo.

Het voordeel van dit werk in groep te kunnen doen is dat je mee gedragen wordt door de groep, je kan verbinden met anderen en je kan meegaan in de aanmoediging en energie van de groep.

Locatie

Monk-e, Yogastudio Hasselt

Vissersstraat 3, Hasselt

Kostprijs

Aparte workshop: 60 euro.

(contacteer ons als dit een probleem is, we willen niet dat dit de enige struikelblok is voor je om dit werk te komen doen)

Volg je meerdere workshops uit deze reeks van betaal je 55 euro per workshop.

Data

Telkens op een vrijdagavond van 19u - 22u. We vragen je aanwezig te zijn vanaf 18u45 zodat we kunnen starten om 19u.

8 april; 29 april; 20 mei; 10 juni en 1 juli.

Begeleiding 

We werken met 1 begeleider per 4 deelnemers, om een voldoende veilige bedding te kunnen bieden. We zijn alle 3 gecertificeerde BBTRS practitioners die een stevige basis aan ervaring hebben in psychotherapie, coaching, lichaams- en ademwerk, zowel individueel als in groep.

Deel dit evenement

bottom of page