the more trust you develop in your body,

the more trust you develop in your deeper self

"Heerlijke dag! Dankbaar voor hoe jullie dit samen brengen en de processen ondersteunen... liefdevol, zacht, afgestemd in een veilige bedding. Het lijf uitnodigend los te laten wat nu losgelaten mocht worden en zo weer terug meer in balans en in flow te komen.

Dankbaar... voor jullie werk... en de heerlijke lunch :-)"

Rianne Rooij

Schermafbeelding 2021-07-05 om 15.18_edited.jpg

Dagworkshop
JE LICHAAM ALS KOMPAS

  • Wil je ruimte maken voor jezelf om te vertragen, te voelen en contact te maken met wat er is?

  • Wil je meer balans ervaren tussen je denken en je voelen?

  • Wil je kennismaken met jouw adem en jouw zelfhelende vermogen?

  • Wil je de kracht van werken in groep ervaren in een veilige omgeving?

INHOUD

Elke dagworkshop staat in teken van een specifiek thema. De basis van elke dag zijn de 6 basiselementen van BBTRS® die je via je hoofd, hart en buik kan leren kennen. We richten ons op het vergroten van je 'Felt Sense'.


Hoofd:

  • Je krijgt uitleg over de basisbegrippen die bij dit werk horen: Felt Sense, Belts of tension, Unwinding movements, Resourcing...

Buik:

  • Je ervaart de effecten van een begeleide ademsessie in groep door het gebruik van: Adem, Meditatie, Beweging, Muziek, Expressie en Aanraking.

Hart:

  • Doorheen de dag word je uitgenodigd om je dieper te verbinden met jezelf en anderen.

PRAKTISCH

De data en alle nodige praktische info van onze dagworkshops, vind je in onze kalender.

 
Image by Darius Bashar

FELT SENSE

Eugene Gendlin was een filosoof en psycholoog die de term 'Felt Sense' in ons taalgebruik bracht. Hij beschrijft de term als volgt:

"Een felt sense is geen mentale ervaring, maar een fysieke. Een lichaamsgewaarzijn van een situatie, een persoon of gebeurtenis. Het is een innerlijk aura dat alles omvat wat je weet en voelt over een onderwerp op een bepaald moment. Het omvat het en communiceert het in één keer in plaats van detail per detail. Je kan het beschouwen als een smaak als je wil, of als een muzikaal akkoord dat een grote impact op je maakt, een groot rond onduidelijk gevoel.

Een felt sense toont zich niet in de vorm van gedachten, woorden of andere aparte eenheden, maar als een uniek (hoewel dikwijls raadselachtig en complex) lichaamsgewaarzijn." (1981, 32-33).

"Een felt sense is gewoonlijk niet gewoon daar. Het moet zich vormen. Je moet weten hoe je het zich kan laten vormen door aanwezig te zijn in je lichaam. Wanneer het opkomt, is het eerst vaag en onduidelijk. Maar door bepaalde stappen te nemen kan het in focus komen en veranderen.

Een felt sense is het lichaam zijn gewaarzijn van een specifieke situatie. Het is een lichaamsgewaarzijn met betekenis." (1981,10)