top of page

Transformationeel ademwerk: Ontdek de voordelen van BBTRS®

In een wereld vol stress, angst en een steeds hoger levenstempo is de zoektocht naar welzijn en zelfontdekking nog nooit zo levend geweest. Binnen Padma bieden wij de modaliteit BBTRS® (Biodynamic Breathwork & Trauma Release System) aan. Het is een holistische vorm van ademwerk die deze zoektocht naar vrijheid, levendigheid en identiteit ondersteunt. Deze modaliteit werkt op basis van verschillende spanningsriemen in het lichaam, daarover schreven we al meer in dit artikel. We willen met dit artikel wat duidelijker verwoorden wat BBTRS® wel en niet is, door het te vergelijken met een aantal andere modaliteiten binnen ademwerk. Het doel van dit artikel is niet om een oordeel te vellen over de verschillende vormen, we vinden dat ze allemaal hun meerwaarde hebben. Wat we wel willen tonen is waarom het zich onderscheidt als een transformatief hulpmiddel voor persoonlijke groei en heling.


BBTRS® ademwerk benadrukt het belang van het ontsluiten en loslaten van opgeslagen spanning en trauma door diep ademwerk. Anders dan de ademhalingsmodaliteiten die zich richten op specifieke technieken of routines, is BBTRS® een zeer persoonlijke en holistische benadering. Het werk opent een proces dat heel sterk de nadruk legt op de wijsheid en het helende vermogen van jouw eigen lichaam.Meer dan symptoombestrijding


Een van de belangrijkste voordelen van deze vorm van ademwerk is dat het niet alleen de oppervlakkige symptomen van stress en angst aanpakt, maar ook de onderliggende oorzaken. Technische ademhalingstechnieken zijn zeer nuttig, maar vaak alleen gericht op onmiddellijke ontspanning zonder in de onderliggende problemen te duiken. BBTRS® toont dat onverwerkte trauma's en emotioneel leed zich kunnen manifesteren als lichamelijke spanningen en biedt een veilige ruimte om deze diepgewortelde ervaringen en patronen te onderzoeken en los te laten.


Toegankelijk en veilig


BBTRS® onderscheid zich ook van een aantal hoog-intensieve ademtechnieken door zijn meer zachte en verzorgende benadering. Ook in dit werk is er ruimte voor expressie en ontlading, maar steeds op zo’n manier dat de ervaring geïntegreerd kan worden. De intense en sterk cathartische methodieken zijn niet voor iedereen geschikt, vooral niet voor mensen die te maken hebben met intense vroegere trauma's of fysieke beperkingen. BBTRS® biedt een zachtere, meer geleidelijke weg naar zelfontdekking en genezing, waardoor het toegankelijk is voor een bredere groep mensen.


Holistische benadering


Verder onderscheidt BBTRS® zich van ademvormen die zich voornamelijk richten op het reguleren van ademhalingspatronen voor een betere gezondheid van de luchtwegen. Deze hebben een heel waardevolle plek in het behandelen van aandoeningen zoals bijvoorbeeld astma, maar ze blijven weg van de emotionele en psychologische diepgang die soms onderliggend kan zijn aan de problematiek. BBTRS® werkt met de onderlinge verbondenheid van fysiek, emotioneel en spiritueel welzijn, waardoor het een allesomvattende benadering is voor persoonlijke groei.


Op maat van jouw behoeften


Een van de belangrijkste redenen waarom we zo enthousiast zijn over het aanbieden van BBTRS® is omdat het een zeer groot aanpassingsvermogen heeft. Het is geschikt voor individuen in verschillende stadia van hun persoonlijke reis. Of je nu een beginner bent die stress wil verminderen of een ervaren zoeker bent die op zoek is naar diepe heling en transformatie, BBTRS® biedt steeds de juiste ervaring op maat van jouw behoeften. Ook zijn unieke inzetbaarheid onderscheidt het van sommige andere ademvormen die een meer rigide structuur hanteren.


Focus op zelfregulatie


Een ander opmerkelijk aspect van BBTRS® is de focus op zelfregulatie. Doorheen de verschillende sessies leren mensen contact te maken met hun lichaam en emoties, waardoor ze uiteindelijk meer controle krijgen over hun reacties op de uitdagingen van het leven. Dit bevordert hun veerkracht en emotionele intelligentie, vaardigheden die van onschatbare waarde blijken te zijn bij het navigeren door de complexiteiten van het moderne leven en relaties.


Vertrouwen en toestemming


BBTRS® benadrukt het creëren van een veilige en zorgzame omgeving voor de deelnemers. De gecertificeerde facilitatoren benadrukken het belang van vertrouwen en toestemming, zodat individuen hun innerlijke landschappen kunnen verkennen zonder zich onder druk gezet of blootgesteld te voelen. Dit aspect van BBTRS® is cruciaal in het werk. Diepe ademhaling is een krachtig instrument dat je met zorg moet benaderen. Integratie is de sleutel tot groei en heling. Heel intens werk kan je in het moment zelf een heel intense ervaring geven maar het kan mensen ook te ver uit hun comfortzone duwen, wat kan leiden tot ongemak of retraumatisering. BBTRS® kiest expliciet voor ervaren en gecertificeerde begeleiders, een zachte aanpak en met nadruk op integratie.


Samengevat biedt Biodynamic Breathwork & Trauma Release System® een unieke en veelzijdige benadering van ademwerk die het onderscheidt van andere modaliteiten. De focus op het aanpakken van de onderliggende oorzaken van spanning en trauma, het aanpassingsvermogen aan individuele behoeften, de nadruk op zelfregulatie en de toewijding aan het creëren van een veilige en verzorgende omgeving maken het een krachtig hulpmiddel voor persoonlijke groei en genezing.


Op onze eigen reis naar een evenwichtiger en harmonieuzer bestaan is BBTRS® een frisse wind die ons leidt naar een dieper begrip van onszelf en het helende potentieel dat in ons schuilt. In het grote veld van ademwerk brengt BBTRS® een unieke melodie, die ons uitnodigt om de diepgaande verbinding tussen onze ademhaling, ons lichaam en onze ziel te verkennen.


Interesse om op jouw reis ook gebruik te maken van deze vorm van ademwerk? Kijk dan snel op onze kalender of vraag ons om meer info!

182 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page